Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i Kesko Norge. Foto: Kesko Norge
Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i Kesko Norge. Foto: Kesko Norge

Kraftig vekst for Byggmakker og Onninen i første kvartal

Byggmakker og Onninens morselskap Kesko legger frem et rekordgodt resultat for første kvartal 2022.

Det skriver byggevarekonsernet i en pressemelding fredag.

Verken Byggmakker eller Onninen skal være særlig berørt av leveranseproblemene som flere i byggenæringen har opplevd den siste tiden, heter det i kvartalsrapporten til Kesko.

Omsetningen til Byggmakker vokste med 13,5 prosent, og Onninens omsetning steg med 23,9 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

– Den solide fremgangen fortsetter for både Byggmakker og Onninen, med stor etterspørsel i begge bransjer. Vi har god kontroll på forsyningskjedene våre, hvor våre varer stort sett leveres fra Nord-Europa. Dermed har vi vært skjermet for de store leveranseproblemene andre aktører og bransjer opplever, sier administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen, i pressemeldingen.

Omsetningen til elektrogrossisten Onninen landet på 86,5 millioner euro, som altså er en vekst på nesten en firedel fra samme kvartal året før.

– Vi gjør svært mye riktig i Onninen, hvor vi har offensive ledere og medarbeidere som hver dag tar de riktige avgjørelsene. Vi er godt posisjonert innen en rekke spennende nisjer i installasjonsmarkedet, herunder også billadere som øker kraftig. Vi er virkelig på offensiven innen elektro nå, sier Kristoffersen.

Byggmakker har omsatt for 172,1 millioner euro i første kvartal, og dermed også oppnådd en god omsetningsvekst på 13,5 prosent.

– Det har vært en fin vekst i Byggmakker, og vi fortsetter å befeste vår posisjon som en av de ledende byggevarekjedene i Norge. Nå skal vi videreutvikle dette fundamentet og bli enda råere på drift og digitale prosesser slik at kundene får en enda bedre opplevelse når de handler hos oss, sier Kristoffersen.