Jimmy Bengtsson er ny konserndirektør for Veidekke i Sverige. Foto: Veidekke

Jimmy Bengtsson ny Veidekke-sjef i Sverige

Jimmy Bengtsson er tilsatt som ny konserndirektør og leder for Veidekkes samlede virksomhet i Sverige.

Det skriver Veidekke i en pressemelding mandag.

Jimmy Bengtsson (49) kommer fra stillingen som administrerende direktør for Veidekkes datterselskap Arcona i Stockholm, og tar fra nyttår over etter Per-Ingemar Persson, som går over i en rådgiverfunksjon for Veidekkes konsernsjef, skriver entreprenørkonsernet i meldingen.

– Jeg er veldig glad for at vi i beste Veidekke-tradisjon har funnet en intern kandidat til en av våre ledende funksjoner. Jimmy har meget lang og solid erfaring fra entreprenørbransjen i Sverige, de siste årene som en del av Veidekke hvor han har bidratt sterkt til veksten vår i Stockholmsområdet. Han er en varm og engasjert person og er godt forankret i Veidekkes verdier, involvering som arbeidsform og i vår prioritering av HMS-arbeid, uttaler konsernsjef Arne Giske i pressemeldingen.

Bengtsson er utdannet sivilingeniør fra Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, og var 16 år i Skanska. Han har jobbet som administrerende direktør i Arcona siden 2007.

– Jeg er både stolt og glad for å få tillit til å lede Veidekkes virksomhet i Sverige. Vi har allerede en meget god posisjon i bransjen, og jeg gleder meg til å bygge Veidekke enda sterkere i involverende samarbeid med kolleger, samarbeidspartnere og kunder her i Sverige, sier Bengtsson.

Per-Ingemar Persson trapper i januar ned etter 10 år som konserndirektør og leder av Veidekkes svenske virksomhet.

– Under Per-Ingemars ledelse har omsetningen vokst fra en til åtte milliarder svenske kroner, og vi har nå solide posisjoner innen bygg, anlegg og boligutvikling. Per-Ingemar har vært en betydelig leder og han har vært helt sentral i oppbyggingen av et sterk Veidekke i Sverige, sier Arne Giske.