Illustrasjon: Arcasa arkitekter

Veidekke bygger BREEAM-bygg Trondheim

Fortin har tildelt Veidekke Entreprenør kontrakt på bygging av et nytt trinn i kontorkomplekset i Otto Nielsens veg 12 på Tyholt i Trondheim.

Det skriver Veidekke i en pressemelding onsdag.

Kontorbygget på 9.500 kvadratmeter blir, ifølge meldingen, det første Veidekke bygger i Trondheim med miljøklassifiseringen BREEAM Excellent. Oppdraget er verdt 171 millioner kroner før merverdiavgift.

Bygget skal miljøklassifiseres i henhold til BREEAM Excellent standard både for designfasen og etter oppføring. Dette setter store krav til blant annet energibruk, inneklima, materialvalg, avfallshåndtering og ikke minst til prosjektledelsen, heter det i pressemeldingen.

− For Veidekke i Trondheim er dette en stor, viktig og meget interessant kontrakt. I tillegg til at den gir prosjektlederne og fagarbeiderne våre verdifull erfaring med BREEAM, tar vi tildelingen av oppdraget som en bekreftelse på vår kompetanse og posisjon innen bygging av både miljøbygg og kontorbygg, sier distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke.

Det nye kontorbygget får et areal på 6.800 kvadratmeter fordelt på fem etasjer over bakken, pluss kjeller på 2.700 kvadratmeter. Råbygget blir i plasstøpt betong. Arbeidene starter i midten av oktober med bygging av et parkeringsanlegg for 430 biler, mens byggingen av selve kontorbygget starter i februar 2016. Prosjektet skal være ferdig til sommeren 2017.