Eivind Olsen i Jackon. Foto: Jackon

Jackon med komplett system for fuktsikring i våtrom

Den nye veggplaten Jackon membrane board er siste tilskudd i Jackon våtromsystem. Isolasjonsprodusenten kan nå tilby et komplett, fuktsikkert system for oppbygging av våtrom.

Våtrom skal utføres slik at det ikke oppstår skade på konstruksjonen forårsaket av vannlekkasje, kondens eller vanndamp. I våtromsnormen stilles det strenge krav til materialenes egenskaper, blant annet til fuktopptak og diffusjon.

- Jackon har lansert et komplett system for oppbygging av våtrom som svarer til disse kravene, sier utviklingssjef Eivind Olsen i Jackon i en pressemelding.

Et våtrom er delt inn i våtsone og tørrsone, disse sonene krever forskjellig utførelse i form av membran og fuktsikring. I tillegg beskriver våtromsnormen forskjellen på varme og kalde vegger. Kalde vegger, for eksempel yttervegger, krever en vanndampmotstand på sd>=10meter (diffusjonstett). Det kan oppnås ved å smøre membran på veggen. Problem kan derimot oppstå når man ikke smører tilstrekkelig mengde membran på overflatene eller er uheldig og overser et lite område, forklarer produsenten.

- En sikrere metode er å benytte et produkt med innebygd vanndampmotstand, forteller Olsen. - Derfor har vi utviklet Jackon membrane board, en diffusjonstett veggplate, som et trygt, enkelt og raskt alternativ. Jackon membrane board er et supplement til våtromsplaten vår ettersom de har forskjellige bruksområder, legger han til.

Jackon våtrom system består av våtromsplater til bruk mot ”varme” vegger som ikke har krav til diffusjonstetthet (for eksempel vegg som grenser mot stue), mansjetter, membrandetaljer, festemateriell og nå også Jackon membrane board.

Jackon membrane board har en kjerne av Jackofoam (XPS) belagt med et diffusjonstett ytre lag. Platen er utviklet og produseres ved Jackons avdeling i Tyskland.