Direktør for Isolas svenske virksomhet Anders Ernstedt (til venstre) og administrerende direktør i Isola AS Bjørnar Gulliksen.

Isola tredoblet den svenske omsetningen

Isolas svenske datterselskap har tredoblet sin omsetning på få år, og nådde i fjor rundt 100 millioner.

Administrerende direktør i Isola, Bjørnar Gulliksen, er denne uken på Nordens største byggemesse, Nordbygg i Stockholm. Med seg har han Isola AB, den Porsgrunn-baserte bedriftens svenske datterselskap.

− Isolas produksjon foregår fortsatt i stor grad i Norge, men vi har nå ti ansatte i det svenske selskapet, som driver med salg og markedsarbeid, forteller Gulliksen.

Selv om han er tydelig på at Isola er en norsk bedrift, har direktøren god tro på utviklingen i det svenske markedet, og håper på en sentral posisjon for Isola.

− Vårt feste er i Norge, men jeg tror at vi har mye å tilføre det svenske markedet. Vi satser i Sverige, og da er Nordbygg en viktig arena for å vise oss frem for våre svenske kunder, forteller han.

− Det svensketotalmarkedet er pussig nok mindre enn det norske, men samtidig er veksten mye sterkere her. De siste årene har vi opplevd en tosifret vekstrate i Sverige, og vi begynner også å få en stor og betydelig omsetning her, sier Gulliksen.

Administrerende direktør i Isola AB, Anders Ernstedt, sier overfor Byggeindustrien at selskapet begynner å markere seg også i Sverige.

− I år er vi størst i Sverige på salg av asfaltbasert underlagstekking gjennom byggevarekjedene, forteller han.