Marketingsjef Hans Bømark og utviklingssjef Jørgen Young i Isola.

Ny generasjon vindsperre fra Isola

Isola lanserer neste generasjons vindsperre basert på Tyvek-teknologi, Soft Xtra, på Bygg Reis Deg.

- Gjennom et nært samarbeid med DuPont har vi helt siden slutten av 80-tallet utviklet og spesialdesignet Tyvek produkter for norsk klima og norsk byggeskikk. Nå tar vi et skritt videre og kommer med ny utgave av Soft Vindsperre som har vært en suksess på det norske markedet i mer enn 20 år, forteller marketingsjef i Isola Hans Bømark i en pressemelding.

Den nye generasjonen Soft Xtra har blitt både mer robust og mer fuktsikker, samtidig som det har vært fokus på å gjøre produktet enda enklere å montere for proffen.

- Med Soft Xtra øker vi gramvekten på produktet og oppnår gjennom dette økt styrke, økt fuktsikkerhet og enda bedre aldringsegenskaper. Oppbygningen er fortsatt i ett, homogent sjikt hvor hele duken er membran og funksjonssjikt. Teknologien gjør at membranen på Soft Xtra er 6-8 ganger tykkere enn på tilsvarende vindsperrer som benytter flere sjikt og micro porøse membraner. Det gir fordeler både i byggeperioden og etter at bygget er ferdigstilt i form av svært god fuktbeskyttelse og ekstra lang levetid, fortsetter Bømark.

Når det gjelder monteringen er Soft Xtra utstyrt med modullinjer som gjør montasjen enklere og sikrere – spesielt når vindsperren benyttes til fuktsikring og vindtetting utenpå gips og asfaltvindtettplater. Soft Xtra er dessuten farget lys grå slik at den i mindre grad reflekterer sollys.