Foto: Alexandra Klimek

Hvor stor del av veien mangler asfalt? Hele helvetes veien!

Det finnes nok ikke mange veiskilt i Norge med et klarere budskap enn det som er satt opp ved Segalstad Bru i Gausdal.

Alexandra Klimek. Foto: Nicolas Tourrenc

Da Byggeindustrien før sommerferien etterlyste sommerbilder under emneknaggen «Byggeliv», tikket dette bildet inn på e-posten vår fra Standard Norges leder for markeds- og forretningsutvikling i bygg, anlegg og eiendom, Alexandra Klimek.

Skiltet forteller en tydelig historie om en veistrekning som holder alt annet enn standarden.

- Jeg jobber med standardisering og vi har gode asfalt- og veistandarder som det er lurt å følge, bare så det er sagt, skriver Alexandra Klimek i e-posten til Byggeindustrien.

Hun foreviget skiltet i Gausdal i sommer, og bildet lyver ikke.

- Etter skiltet var det vel en ny tilnærming til humpete vei. Man burde nok fylle på med litt pukk, grus og asfalt, mener Klimek.

Hans Oddvar Høistad (Ap) er ordfører i Gausdal. Foto: Gausdal kommune

Når Byggeindustrien ringer ordfører i Gausdal, Hans Oddvar Høistad (Ap), er han ikke kjent med at det finnes et slikt helvetes-skilt i kommunen hans.

- Vi har jo Helvete naturpark her i Gausdal, men det er ikke et sånt skilt der etter det jeg kjenner til. Det er heller ikke så godt å se utfra bildet hvor det er tatt, men la meg sjekke litt her, sier Høistad.

Dagen etter tikker det inn en e-post fra ordføreren som har nøstet i helvetes-saken internt på kommunehuset.

- Bildet er tatt ved kommunesenteret Segalstad Bru, og står oppført inn mot en kommunal vei som heter Slettmoen. Det er nok en lokal kreativ sjel som står bak, uten at jeg vet hvem. Det er nå litt artig med slike påfunn, men er nok ikke innenfor reglementet for skilting , skriver ordføreren og legger på en smiley til slutt.

Så spørs det om bevaring av skiltet eller asfaltering av hele helvetes veien blir en kampsak for ordføreren nå i valgkampinnspurten.