Søndre Digerud gård eid av Line Digerud Waagsaas er en av vinnerne i konkurransen om å være Norges kaldeste hus. Foto: Hunton

Hunton har kåret Norges kaldeste hus

Byggevareprodusenten Hunton har funnet frem til Norges kaldest hus, som vinner etterisolering av loftet.

Det skriver Hunton i en pressemelding mandag.

Tidligere i høst satte Hunton i gang en konkurranse for å finne Norges kaldeste hus.

Søndre Digerud gård og Line Digerud Waagsaas er en av vinnerne i Facebook-konkurransen «Norges kaldeste hus». Waagsaas eier en gammel gård i Frogn i Akershus som hun ønsker å gjøre om til en besøksgård for barnefamilier. Bygningene på gården er fra 1600- og 1800-tallet, så for å komme videre med prosjektet må Line isolere både bryggerhuset og fjøset.

I Huntons Facebook-konkurranse kan man vinne isolering av loft med løs innblåst trefiberisolasjon til en verdi av 35.000 kroner.

– Vi synes Line er en verdig vinner, fordi premien går til en fin sak, og når i tillegg venninnen senere også nominerte henne, var vi solgt. Nå skal vi sørge for å få det varmt for både to-og firbente på gården, sier Ole Mathias Lygren, daglig leder i Huntons datterselskap, Norsk Trefiberisolering.

Den andre vinneren Huntons plukket ut fra over 500 bidrag, er en familie på fem som bor i et gammelt hus på Hadeland i Oppland. Familien forteller at all varmen i huset i dag trekker opp og forsvinner, men at mye sykdom og sykehusopphold har gjort det vanskelig å prioritere huset.

– Vinneren kommenterte under konkurranseposten at å vinne etterisolering med trefiberisolasjon ville være til stor hjelp for familien og gi dem en bekymring mindre i hverdagen. Og dette er jo noe vi selvfølgelig har veldig lyst til å bidra med, sier Lygren i pressemeldingen.