Jannicke Mansika-Aanstad er ansatt som ny leder for Peab Eiendomsutvikling Norge. Foto: Peab
Jannicke Mansika-Aanstad er ansatt som ny leder for Peab Eiendomsutvikling Norge. Foto: Peab

Hun er ny leder for Peab Eiendomsutvikling Norge

Jannicke Mansika-Aanstad er ny leder for Peab Eiendomsutvikling. Hun kommer fra stillingen som regionssjef i selskapet.

Mansika-Aanstad har jobbet i Peab siden 2018 og har sist vært regionssjef for Øst-Norge. I juni overtok hun stillingen som leder for Peab Eiendomsutvikling etter Henning Hanevold som slutter i selskapet.

– Vi ser på Jannicke som den ideelle kandidaten til å lede Peab Eiendomsutvikling videre, og er imponert over hennes sterke engasjement og forretningssans. Det er særlig gledelig å kunne løfte et av våre unge ledertalenter internt. Jannicke har gjennom sin tid i Peab vist en imponerende evne til å motivere sine medarbeidere. Hennes dedikasjon og forståelse for forretningsområdet gjør oss overbevist om at hun vil lede oss gjennom spennende nye prosjekter og muligheter, sier Göran Linder, sjef Peab Prosjektutvikling Norden, i en pressemelding.

Mansika-Aanstad er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har tidligere vært ansatt som rådgiver i Ernst & Young og CBRE. Hun har erfaring fra ulike stillinger i Peab og har tidligere jobbet med blant annet investeringer og utvikling.

– Dette er en stor tillitserklæring og jeg er ydmyk overfor det ansvaret jeg har fått. I min tid i Peab har jeg fått dyp innsikt i hvordan vi jobber gjennom hele verdikjeden av våre utviklingsprosjekter, og hvor de kritiske suksess-faktorene er. Denne erfaringen ser jeg som en stor fordel inn i rollen som leder for Peab Eiendomsutvikling, sier Mansika-Aanstad i meldingen.

Det er krevende tider i boligbransjen, hvor rentehevinger, prisvekst og globale hendelser preger markedet. Mansika-Aanstad understreker at Peab er et solid konsern som er godt rustet for å takle disse utfordringene.

– I tiden fremover skal vi, blant annet, fokusere på å optimalisere prosesser internt og videreutvikle samarbeidet på tvers av forretningsområdene. Når vi kommer ut av nedgangstidene vil vi stå sterkere rustet for å fortsette det gode arbeidet innenfor eiendomsutvikling, sier hun.

Rollen som regionsjef for Øst-Norge overtas av Jarle Gehrken som kommer fra forretningsområdet bygg.