Vibeke Schulz Ahlsand får ansvaret for Statsbyggs utenlandseiendommer. Foto: Statsbygg
Vibeke Schulz Ahlsand får ansvaret for Statsbyggs utenlandseiendommer. Foto: Statsbygg

Hun blir ny direktør for Statsbyggs utenlandseiendommer

Vibeke Schulz Ahlsand er ansatt som avdelingsdirektør for Statsbyggs eiendommer i utlandet.

Ahlsand får ansvaret for statlige eiendommer i over 50 land. Hun kommer fra stillingen som næringsdirektør i Oslo S Utvikling (OSU). OSU har stått for utviklingen av store deler av Bjørvika i Oslo. Ahlsand starter i stillingen 1. november i år, opplyser Statsbygg i en pressemelding.

– Vi mottok 110 søknader og mange av kandidatene var godt kvalifiserte. Det bekrefter Statsbyggs sterke tiltrekningskraft på erfarne ledere, men gjorde naturligvis utvelgelsesprosessen krevende. Jeg er overbevist om at vi har gjort et godt valg, og vi ser veldig frem til å få Ahlsand med på laget, sier Elin Karfjell, direktør for eiendomsutvikling og forvaltning i Statsbygg i meldingen.

Hun forteller at Ahlsand har bred ledererfaring både fra private og offentlige virksomheter, eiendoms- og prosjektutvikling, samt erfaring med å jobbe med prosjekter internasjonalt.

Ahlsand har en master i industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU. Hun har en variert erfaringsbakgrunn fra Cap Gemini, Telenor og Posten, i tillegg til OSU.

– Statsbyggs utenlandsenhet har et viktig oppdrag gjennom utvikling og forvaltning av en unik eiendomsportefølje verden over. Jeg ser frem til å bidra, og til å arbeide sammen med alle de dyktige og engasjerte fagfolkene i Statsbygg, sier Ahlsand i samme melding.