Dette møtte de ansatte hos Høyde-Service i Sandefjord da de kom på jobb fredag 1. november. En maskin og en henger til en verdi på rundt 500.000 kroner var borte, og GPS lå igjen på bakken. Foto: Høyde-Service

Høyde-Service frastjålet maskin verd en halv million

Maskinutleieren Høyde-Service i Sandefjord ble natt til fredag forrige uke frastjålet en biltilhenger med en ny Kramer-hjullaster. Tyvene klippet av låser og GPS, og stakk av med maskinen midt på natten.

– Dette er veldig ergerlig for oss. Maskinen var helt nyinnkjøpt og hadde aldri blitt brukt før. Det er klart at noe slikt hemmer oss, sier Høyde-Service-sjåfør Kim Halseth til Byggeindustrien.

Da han og kollegene kom på jobb fredag morgen, oppdaget de en ødelagt lås og en avklippet GPS på bakken der den nye maskinen hadde stått, fremdeles på hengeren.

Slik ser den stjålne hjullasteren ut.

Hjullasteren er av type Kramer 5035 med pallegafler, og hengeren kommer fra Tysse.

– De visste hva de var ute etter og visste hvor GPS’en var. Vi holder for tiden på med å montere opp kamera, men vi hadde ikke rukket å få det opp ennå. Vi skal i alle fall få montert opp kameraene nå, sier han.

Slik ser den stjålne hengeren ut.

Tyveriet er politianmeldt, og Halseth forteller at politiet ser alvorlig på hendelsen.

– Vi har heldigvis vært skånet for tyveri her tidligere. Vi er selvfølgelig forsikret, men det er snakk om et stort tyveri rent kostnadsmessig. Vi er nå i dialog med politiet, som jobber med saken, sier Halseth.

Høyde-Service har ulovet en dusør på 10.000 kroner til den som kan oppklare saken.