Sentraltomta i Mo Industripark. Illustrasjon: Freyr Battery
Sentraltomta i Mo Industripark. Illustrasjon: Freyr Battery

HENT fikk samhandlingskontrakt på batterifabrikk i Mo i Rana

Freyr inngår samhandlingskontrakt med HENT og Rambøll om batterifabrikk i Mo i Rana.

Freyr Battery Norway AS (Freyr) planlegger å bygge fabrikker for produksjon av opp til 43 GWh battericellekapasitet innen 2025 og opptil 83 GWh i årlig kapasitet i 2028. De første fabrikkene vil bli etablert i Mo I Rana Industripark i Norge.

Første steg i utviklingen er i gang med byggingen av en 13.000 kvadratmeter fabrikk, kalt kundekvalifiseringsfabrikk, der de første battericellene planlegges produsert for kundenes endelige kvalifisering av cellene. Neste steg i etableringsprosessen i Mo i Rana, er å bygge den første gigafabrikken (GF) på om lag 100.000 kvadratmeter.

Na har Freyr Battery Norway og HENT inngått en samhandlingskontrakt for samhandlingsfase 1 som også inkluderer Rambøll. Samhandlingskontrakten strekker seg frem til endelig investeringsbeslutning er tatt for gigafabrikken. Intensjonen er deretter å gå videre med kontrakt mellom partene for samhandlingsfase 2 for detaljprosjektering og bygging, forutsatt at samarbeidet fungerer tilfredsstillende og FREYRs målsetninger oppnås, står det i en pressemelding fra HENT.

- Vi pusher grenser i FREYR og er helt avhengig av gode samarbeidspartnere. Vi er veldig fornøyde med å få HENT på laget og er imponert over hvor sterke de har vært i startfasen, sier Einar Kilde, EVP Projects i Freyr i meldingen

HENT er skriver at de er tilfreds med å bli valgt som samarbeidspartner.

- Ved inngåelse av samhandlingskontrakt for utvikling og bygging av den første fabrikken på om lag 100.000 kvadratmeter, markerer dette starten for nok en industriell satsning i Norge. Vi er svært motiverte og fornøyde med å delta i denne satsningen til Freyr – og vi vil legge vår kompetanse inn i å realisere dette i henhold til ambisjonen, sier konserndirektør for Marked og Utvikling i HENT, Knut Alstad i samme melding.