Nylig signerte prosjektdirektør Arnstein Hodne (t.v) på vegne av Helse Sør-Øst RHF og Morten Spakmo, produksjonssjef i HENT, kontrakt om innredningsarbeidene i behandlingsbygget, poliklinikkbygget og servicebygget i nytt sykehus.
Nylig signerte prosjektdirektør Arnstein Hodne (t.v) på vegne av Helse Sør-Øst RHF og Morten Spakmo, produksjonssjef i HENT, kontrakt om innredningsarbeidene i behandlingsbygget, poliklinikkbygget og servicebygget i nytt sykehus.Foto: Helse Sør-Øst.

HENT er tildelt sykehuskontrakter for 600 millioner

Nylig signerte prosjektorganisasjonen for Nytt sykehus i Drammen to kontrakter med HENT for innredningsarbeider til en samlet verdi av cirka 600 millioner kroner.

HENT skal levere innvendige arbeider til behandlingsbygget, poliklinikkbygget og servicebygget i nytt sykehus, skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Avtalen for entreprisen til behandlingsbygget har en verdi på cirka 370 millioner kroner inkludert moms. Entreprisen til poliklinikkbygget og servicebygget har en avtaleverdi på cirka 220 millioner kroner inklusive moms. Det pågår også en konkurranse for innredningsarbeider for sengebygget, opplyser Helse Sør-Øst.

– HENT er en erfaren entreprenør med god gjennomføringsevne i store byggeprosjekt, som allerede er godt etablert på byggeplassen. Vi ser frem til videre samarbeid med HENT innenfor et nytt område, sier Arnstein Hodne, prosjektdirektør for Nytt sykehus i Drammen.

Kontraktene omfatter leveranse av komplette innvendige bygningsmessige arbeider i behandlingsbygget inkludert glassgaten, poliklinikkbygg og servicebygg. Leveransen inkluderer innervegger, innside yttervegger, himlinger, gulvbelegg/ fliser og rekkverk og håndløper i trapper og på gangbroer. Fast inventar er medtatt i egen entreprise, skriver Helse Sør-Øst i meldingen.

– Vi er både ydmyke og stolte over at Helse Sør-Øst har vist oss denne tilliten. Vi ser virkelig fram mot den kommende samhandlingsfasen og påfølgende produksjonsstart. For oss er dette en bekreftelse på at vi ligger helt i front når det gjelder sykehusbygging, sier produksjonssjef Morten Spakmo i HENT.

Arbeidene med planlegging og samhandling starter allerede nå. Produksjonsstart er sommeren 2022 med ferdigstillelse i 2024, opplyser Helse Sør-Øst.