Fra venstre: Line Rødal og Arnstein Hodne i Nytt sykehus i Drammen, Leif Øie og Håvard Pallin Grønning i GK og Torstein Tveiten i Nytt sykehus i Drammen.

Fra venstre: Line Rødal og Arnstein Hodne i Nytt sykehus i Drammen, Leif Øie og Håvard Pallin Grønning i GK og Torstein Tveiten i Nytt sykehus i Drammen.

Foto: Helse Sør-Øst RHF

GK Inneklima signerte sykehuskontrakt til 208 millioner

GK Inneklima er tildelt en av to kontrakter for luftbehandling til Nytt sykehus i Drammen.

1. desember signerte prosjektorganisasjonen for nytt sykehus i Drammen kontrakt med GK Inneklima for leveranse av luftbehandling til behandlings- og servicebygget. Kontrakten har en verdi på cirka 208 millioner inkludert moms, skriver Helse Sør-Øst i en pressemelding.

Luftbehandling til sentralbygget i det nye sykehuset er delt opp i to entrepriser. En for behandlings- og servicebygg, og en for poliklinikk- og sengebygg. De fire nevnte byggene utgjør til sammen cirka 90.000 kvadratmeter og blir omtalt som sentralbygget til Nytt sykehus i Drammen, opplyser Helse Sør-Øst.

GK Inneklima skal levere luftbehandlingsanlegg, laboratorieventilasjon, diatermiavtrekk og felles opphengssystem for behandlings- og servicebygg.

– Luftkvaliteten på et sykehus er vesentlig for å beskytte pasienter som ofte er i en sårbar situasjon. Luftkvaliteten er også viktig for å skape et forsvarlig arbeidsmiljø for sykehuset ansatte. Anleggene er til dels komplekse og teknologisk avanserte. Vi er stolte over tilliten fra Helse Sør-Øst, sier Leif Øie, divisjonsdirektør entreprise i GK Norge.

– Med GK Inneklima får vi en dyktig leverandør til Nytt sykehus i Drammen med utstrakt erfaring fra tilsvarende leveranser til sykehus. Vi ser frem til et godt samarbeid og ønsker de velkommen til byggeplassen, sier Arnstein Hodne, prosjektdirektør for Nytt sykehus i Drammen.