<p>NYKOMMER: Høyden, som har spesialisert seg på tilkomstteknikk, er nykommer som utstiller på Byggedagene. - Vi er i vekst og ser dette som en fin aledning til å vise oss frem for entreprenørene, sier gründerne Ola Agledahl og Erlend Siem. Her sammen med Jan Halstensen, som sitter i Høydens styre. Foto: Svanhild Blakstad</p>Høyden på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadMoelven på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadAchilles på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadExpandia Moduler på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadEterni hadde fått med seg juniorverdensmesteren i sjakk på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadByggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadCramo på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadMulticonsult på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadGS1 Norway på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadHydro Building Systems på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadGeberit på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadPNC på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadBAE-programmet på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadCoBuilder på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadEBA på Byggedagene 2018. Foto: Trond JoelsonCatenda på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadByggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadByggtjeneste på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadCBA på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadAdecco på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadNHOs Ringer i vannet på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadNorge Bygges på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadNorconsult på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadHøyden på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadNordan på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadSmartdok på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadMapei på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadStreamBIM by Rendra på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadJobZone på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadGilje på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadTempus på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadPrognosesenteret på Byggedagene 2018. Foto: Trond JoelsonTelenor på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadThermowood på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadSuperwood på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadSundolitt på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild BlakstadStandard Norge på Byggedagene 2018. Foto: Svanhild Blakstad

Helt på høyden blant utstillerne

Utstillerområdet under Byggedagene er tettpakket med gamle og nye aktører som viser seg frem for en samlet byggenæring.

En av dem er tilkomstteknikkselskapet Høyden, som er med for første gang som utstiller på Byggedagene.

Firmaet, som har spesialisert seg på arbeid i høyden med tau, er for tiden involvert i flere store byggeprosjekter, blant annet Munchmuseet, Diagonale og The Hub. Høyden har også vært involvert i arbeidet med Farrisbrua på veganlegget Bommestad – Sky.

- Vi ser at entreprenørene har et økende behov for å trekke på spesialistkompetanse når det kommer til arbeid i høyden. Det gjelder både opplæring og kursing av egne ansatte for å ivareta sikkerheten på et prosjekt, men også når det er snakk om å leie inn kompetanse for å få utført arbeidet, sier forretningsutvikler og medeier Erlend Siem.

Sammen med makker og medgründer Ola Østtveit Agledahl startet han selskapet i 2010, og de opplever nå økende etterspørsel etter sine tjenester. Fra en sped begynnelse for åtte år siden er de nå oppe i 23 ansatte.

- Vi gjør alt fra store bruprosjekter, til å fjerne en ølboks som har satt seg fast i et avløpsrør, sier Siem, som er veldig fornøyd med responsen blant deltakerne på Byggedagene.

- Dette er en viktig arena for oss oss å være på. Her møter vi de store entreprenørene og andre beslutningstakere i næringen. Vi opplever at folk synes det vi driver med er veldig spennende, sier Siem.

Må si nei til flere

Administrerende direktør Ragnar Sandin i Byggeindustrien bekrefter at interessen for å vise seg frem for beslutningstakerne i byggenæringen er stor.

- I år har vi totalt 36 utstillere, hvorav seks er nye. Utstillingsarealet er smekk fullt. Vi har måttet si nei til nærmere 20 firmaer, og det viser at Byggedagene er en attraktiv arena å være tilstede på, avslutter han.