Fakturasvindlerne stenger ikke butikken. Foto Trond Nygård Nilsen / Altibygg

Harstad-entreprenør forsøkt svindlet - tror svindlerne utnytter dårligere kommunikasjon på hjemmekontoret

En faktura for annonsering på 9.890 kroner kunne nok lett ha gått under radaren hos mange bedrifter, og spesielt hvis nøkkelpersoner i selskapet sitter på hvert sitt hjemmekontor. Selv om Altibygg-leder Trond Nygård Nilsen ikke lot seg lure, advarer han om at svindlerne åpenbart ikke har stengt butikken under koronakrisen.

‒ I går fikk vi en faktura fra et svensk selskap for annonsering på Monsterwork.com. Fakturaen var på 9.890 kroner, og skulle betales ut til AE Marketing Group. Jeg var sikker på at vi aldri hadde bestilt noe der, og da jeg gikk på nettet så jeg også at Monsterwork.com ikke eksisterte. Her har nok noen prøvd seg og håpet at fakturaen bare skulle gå rett gjennom. Det er ikke sikkert økonomi ansatte i en bedrift har full oversikt over hva nabokontoret gjør med annonsering, og i alle fall nå som mange sitter på hjemmekontor og ikke prater like mye sammen. Det er utrolig at folk er så spektakulære at de prøver å utnytte situasjonen slik, sier daglig leder Trond Nygård Nilsen i Altibygg.

Entreprenørbedriften i Harstad har full drift under koronakrisen, og annonserte nylig via Nav at de søkte nye tømrere til den 15 mann sterke bedriften.

‒ Vi er en liten entreprenør som stort sett jobber med rehab prosjekter, forsikringsskader, betong, miljøsanering og asbestsanering. Nå har vi også en del prosjekter som gjør at vi ønsker å styrke oss innen mer vanlig tømrerarbeid, og derfor søkte vi etter nye tømrere. Men vi har aldri hatt kontakt med dette firmaet. Fakturaen ser proff ut, men du ser med en gang at det er noe her. Jeg synes det er viktig at vi deler erfaringene våre slik at ikke andre blir rammet, sier Nilsen til Byggeindustrien.

AE Marketing Group AB og Monsterwork.com står på TryggHandels svarteliste over svindelselskap.