Dokken og Moen Murmesterforretning AS, Børre Dokken (t.v.) og Dag Furuseth. Foto: HåndverksgruppenMalermestrene BMV, Terje Vågseter (t.h.) og Harald Bergsbakk. Foto: HåndverksgruppenIndustri og Maling AS, Rune Hjelmsø (t.v.) og Johnny Bogstrand. Foto: Håndverksgruppen

Håndverksgruppen med nye selskaper i Molde, Harstad og Lillehammer

Håndverksgruppen fortsatte veksten på tampen av fjoråret. Rett før jul ble Malermestrene BMV AS i Molde, Industri og Maling AS i Harstad, og Dokken og Moen Murmesterforretning AS på Lillehammer en del av gruppen.

I juli i fjor kjøpte oppkjøpsfondet FSN Capital V 30 av de 44 frittstående bedriftene i samarbeidskjeden Håndverksgruppen. Senere på høsten ble ytterligere ti bedrifter, Malermester Sture Brækstad AS (Trondheim), Bas 2 (Oslo), Malermestrene Indre Østland (Lillehammer) og Buer Gruppen med sine syv regionale selskaper, innlemmet i konsernet. Nå blir ytterligere to malermestre i Molde og Harstad, og en murmester i Lillehammer en del av Håndverksgruppen. Konsernet består dermed nå av 43 lokale og regionale håndverksbedrifter, med over 1.300 ansatte.

– Vi har en tydelig vekststrategi, der vi er på kontinuerlig jakt etter solide, fremoverlente håndverksbedrifter, med gode, historiske røtter, sterk bedriftskultur og tydelig, lokalt fotfeste, sier konsernsjef Øyvind Emblem i Håndverksgruppen i en pressemelding.

– De tre siste oppkjøpene rett før jul er, som resten av «familien», godt drevne selskaper, som er markedsledende i sine respektive regioner. De er en perfekt match, som utfyller oss ytterligere geografisk. Men vår sult på sameiererskap med tilsvarende hjørnesteinsbedrifter over hele landet, stanser ikke med dette. Vi er på kontinuerlig utkikk etter nye selskaper som passer inn i vekststrategien innen maling, gulvlegging og ikke minst mur- og flisarbeider, legger Emblem til-

Kjøpesummen på de tre malerbedriftene er konfidensiell mellom partene, men alle eierne reinvesterer en betydelig del av salgssummen og blir aksjonærer i Håndverksgruppen.