<p>Prosjektleder Marit Sagen ønsker velkommen til årets Hagemesse på Lillestrøm. Foto: Svanhild Blakstad</p>Hagemessen arrangeres på Norges Varemesse 5-7 april på Lillestrøm. Foto: Svanhild BlakstadDet er bygget opp en rekke flotte utemiljøer på Hagemessen, som her med stein og treverk i kombinasjon. Foto: HagemessenDet er mange drivhusuttillere på Hagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadFra Hagemessen 2019. Foto: HagemessenHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadEn rekke drivhusleverandører er med på årets hagemesse. Foto: Svanhild BlakstadDanske Baugaarden er en stor produsent av pilplanter og er fast utstiller på Hagemessen. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadJostein Sundby i Bergknapp og Jeanette Grønli i Solfang er to av utstillerne på Hagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadGranitt og skifer er populært i norske hager. Her fra standen til Granitt og Betongvare Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadHage.no har produsert messemagasinet til årets hagemesse. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019 har mange utstillere med redskaper og utstyr. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadPil på Hagemessen 2019. Foto: Svanhild BlakstadProsjektleder Marit Sagen i Hagemessen og anleggsgartnermester Karsten Raddatz, som er ansvarlig for inspirasjonshagen som er bygget av medlemsbedrifter i Naml Øst, lærlinger og anleggsgartnerelever. Foto: Svanhild BlakstadDorte Finastad og Grethe Bøhn Busterud i Vea - Norges grønne fagskole. Foto: Svanhild BlakstadGressklippere og annet hageustyr finnes i rikelig monn på årets hagemessen. Foto: Svanhild BlakstadDet er et stort utvalg av hagemøbler på hagemessen. Foto: Svanhild BlakstadRekkverk og gjerder på Hagemessen. Foto: Svanhild BlakstadPublikum strømmet på da Hagemessen åpnet fredag kl 10. Foto: Anna Karin Karlsson

Hagemessen på Lillestrøm er åpnet

Årets store begivenhet for hagefolket er i gang på Lillestrøm. Fredag kl 10 åpnet dørene til Hagemessen, og det ventes stor publikumstilstrømning i løpet av helgen.

Her kan du lese årets messemagasin digitalt

Hagemessen pågår i tre dager og har nærmere 250 utstillere med stort og smått. Over et areal på 25.000 kvadratmeter i tre haller kan publikum finne alt fra små tomatplanter, til store hagemøbelgrupper, terrasseløsninger, drivhus og utestuer, hageredskaper, gressklippere, designhager til et stort antall planteutsalg.

Prosjektleder Marit Sagen på Hagemessen har store forventinger til årets messe.

- Vi har et publikumsmål på 20.000 innom portene i løpet av disse tre dagene. Nå håper vi snøen har smeltet såpass mye at folk er kommet i vårstemning og våger å tenke hage, sier en travel messegeneral, som får på plass de siste detaljene mens hage.no tar en kort prat like før åpning.

I hall C er det bygget en stor inspirasjonshage i regi av Naml Øst, som er anlegggartnernes interesseorganisasjon.

Hagen er et komplett hageanlegg på cirka 300 kvadratmeter, med utstrakt bruk av både naturstein og belegningsstein og spennende bruk av materialer og planter. Anlegget er bygget av faglærte anleggsgartnere, lærlinger og elever fra flere anleggsgartnerlinjer ved videregående skoler på Østlandet

– Byggeprosessen har vært vel så viktig som det vi skal vise frem på messa, nemlig samarbeidet mellom bedrifter og fremtidige lærlinger og samholdet i bransjeorganisasjonen. Det er også viktig at vi får vist frem anleggsgartnerfaget for publikum, sier prosjektleder for Naml-hagen Karsten Totland Raddatz.

Han legger også til at han håper flere skal få øynene opp for yrket og faget.

– Vi ønsker å vise frem anleggsgartneryrket og hva som kan bygges av hageanlegg med faglært arbeidskraft. Vi trenger absolutt flere fagfolk i bransjen, sier han.

Interessen for messen har vært stor i ukene før åpning, og  arrangøren har solgt et stort antall forhåndsbilletter.

Marit Sagen lover at det vil bli mye å oppleve på årets Hagemesse for de som har planer i hagen, eller som bare vil bli inspirert.

Hage.no kommer fortløpende med mer stoff om messen. Har du tips eller innspill, send en mail til journalist Svanhild Blakstad på sb@bygg.no.