<p>- Nå er folk lei av snø og vinter og er sugne etter å komme seg ut i hager og terrasser. På Hagemessen kan de få inspirasjon og se mange spennnende uteromsløsninger, sier prosjektleder Marit Sagen (til høyre). Marketingsjef Heid Snekvik i Talgø Møre Tre er en av 250 utstillere som er klare til å ta imot publikum på årets messe. Foto: Svanhild Blakstad</p>Hagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadMange spennende produkter på årets hagemesse, som dette minidrivhuset som også lager kompost. Foto: Svanhlid BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadPuablikum strømmet til da Hagemessen åpnet fredag 20. april kl 10. Foto: Anna Karin KarlssonHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadRomeriksrussen hadde andre planer enn å gå på Hagemessen.... Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadCamilla Engell og Hege Bredal ønsker publikum velkommen til Hagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstdHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadPuablikum strømmet til da Hagemessen åpnet fredag 20. april kl 10. Foto: Anna Karin KarlssonHagemessen 2018. Foto: Svanhild BlakstadHagemessen 2018. Foto: Svanhild Blakstad

Hagemessen er i gang

Årets store begivenhet for hagefolket er i gang på Lillestrøm. Fredag kl 10 åpnet dørene til Hagemessen, og i år er messen grønnere enn noen gang.

Hagemessen pågår i tre dager og har nærmere 250 utstillere med stort og smått. Over et areal på 25.000 kvadratmeter i tre haller kan publikum finne alt fra små tomatplanter, til store hagemøbelgrupper, terrasseløsninger, drivhus og utestuer, hageredskaper, gressklippere, designhager til et stort antall planteutsalg.

Prosjektleder Marit Sagen på Hagemessen har store forventinger til årets messe.

- Vi har et publikumsmål på 20.000 innom portene i løpet av disse tre dagene. Nå håper vi snøen har smeltet såpass mye at slik at folk våger å tenke hage, sier en travel messegeneral, som får på plass de siste detaljene mens hage.no tar en kort prat like før åpning.

Interessen for messen har vært stor i ukene før åpning, spesielt etter påske.

- Vi har aldri tidligere forhåndssolgt så mange billetter som i år, og det tyder på at veldig mange er klare for vår og hagetid, sier Sagen.

En av de nærmere 250 utstillerne er Talgø Møre Tre, som blant annet skal vise frem terrasseløsninger og hagestuer i sine patenterte treløsninger.

- Vi deltar på mange messer, men på de fleste treffer vi forhandlere og byggevarebutikker. På Hagemessen treffer vi forbrukerne, og de gir oss nyttig feedback på hva de er opptatt av i uterommet. Dessuten får vi vist frem produktene våre for flest mulig, sier marketingsjef Heid Snekvik i Talgø.

På standen viser trelastprodusenten frem et nytt modulkonsept på hagestuer, hvor brukerne kan designe sin egen løsning i 3 D.

- Vi opplever stor interesse for hage og uterom, og folk er utvilsomt villige til å bruke mye penger på få det fint i hage, sier Snekvik.

Messesjef Marit Sagen peker på at det er flere utstillere innen terrasse og byggevare, men i tillegg er det rekordmange planteutsalg som gir et hagesugent publikum mulighet til å handle planter i stor stil.

- Vi har over 20 gartneri- og planteutsalg. Her er det bare å fylle opp handlevognene. I år har vi også et stort lekeområde for barna, med egen barneparkering. Vi har  en også en rekke utstillere innen hagemøbler, og dessuten et stor mattorg med økologisk mat.

Med andre ord vil det bli mye å oppleve på årets Hagemesse for de som har planer i hagen, eller som bare vil bli inspirert.

Hage.no kommer fortløpende med mer stoff om Hagemessen. Har du tips eller innspill, send en mail til journalist Svanhild Blakstad på sb@bygg.no.