En drøm i havgapet

Mer enn 30 000 mennesker besøker Flor & Fjære-parken utenfor Stavanger hver sesong. Og la det være sagt. Dette er et besøk man ikke angrer på. Vi var der i forbindelse med at Entreprenørforeningen bygg og anlegg – EBA nylig hadde sin generalforsamling i olje-hovedstaden. Da var det selvsagt at alle delegatene sammen med sin respektive, dro til Hildre for å se på blomsterprakten. Båtturen ut til øya tar ca 20 minutter.

 

Årets utgave av Flor & Fjære ble åpnet 7. mai. 50 000 blomster er plantet og står klare til å ta i mot besøk. Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur som etterfølges av en omvisning i den bugnende parken – og avsluttes med en buffé. Og måltidet som serveres er også en opplevelse. Er man glad i god vin kan man også få det.

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte husmannsplassen Mangela på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte. Siden har familien som er gartnere, omskapt den forblåste øya til et paradis. I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning, og i 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten.

Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn, som gjør seg klar til å overta, og planene for nye utvidelser er klare.

Flor & Fjære kan stå som et eksempel på hva man kan skape om man har ideene og pågangsmotet. Dra ut og bli inspirert.