På jobb for Groruddalen

Nå har OBOS ansatt en konsulent som skal hjelpe Groruddalens borettslag og sameier.

– Nå får borettslagene og sameiene en unik mulighet til å få finansiert lokale prosjekter som de ønsker å sette i gang, sier bomiljøkonsulent Bente Nilsen i OBOS til OBOS-bladet.

I perioden 2007 til 2016 skal Groruddalen prioriteres. Groruddalssatsingen er et samarbeid mellom Oslo kommune og staten for å bedre miljø- og leveforholdene.

Det er blant annet satt av penger til en større satsing på bomiljøutvikling.

Toårig avtale
Husbanken og OBOS inngikk nylig derfor en toårig samarbeidsavtale som skal styrke utviklingen i borettslag og sameier som er forvaltet av OBOS i Groruddalen. Bente Nilsen skal bistå disse borettslagene i å utvikle miljøet i sitt område.

Nilsen skal hjelpe boligselskapene med å finne ut hvordan de kan ruste opp bygninger og bomiljø, utarbeide tiltaksplaner og lage gode søknader. I tillegg skal hun være et kontaktledd til Husbanken, bydelene og plankontoret.

Hun mener Groruddalssatsingen kommer til å gi gode resultater, og at samarbeidet mellom OBOS og Husbanken vil gi borettslagene og sameiene en enda større mulighet til å få pengene de trenger for å løfte sitt område.

– Jeg håper også å få være med på å styrke de sosiale aspektene i bomiljøene, sier hun.

Groruddalens tur
Informasjonssjef i OBOS, Åge Pettersen, synes det er flott at det endelig er Groruddalens tur.

Han viser til at det er satt fokus på grønne områder og kultur, bolig- og stedsutvikling, samt oppvekst, utdanning og inkludering. I tillegg er arbeidet med miljøvennlig transport blitt ytterligere styrket.

– Boligselskapene gjør allerede en formidabel innsats for å vedlikeholde, pusse opp og løfte områdene sine. Groruddalssatsingen kan gi disse prosjektene det lille ekstra som trengs for å komme i mål, og vi ønsker å bidra til at de oppnår disse målene, sier Pettersen.