<p>Foto: Hugo Fagermo, Statens vegvesen</p>Foto: Hugo Fagermo, Statens vegvesenFoto: Hugo Fagermo, Statens vegvesenFoto: Hugo Fagermo, Statens vegvesen

Gull-dass til 3,75 millioner åpnet på Senja

En gylden utedo har åpnet på Nasjonale turistveger på Senja i Troms.

Det skriver bladet Nordlys i en artikkel på sine nettsider.

– Jeg skjønner ikke alt det kunstneriske, men synes det er fint. Alle som jeg har snakket med her, er strålende fornøyde. Det er virkelig bra for Ersfjord at vi får toalett og stor parkeringsplass, for dette er et enormt populært utfartsområde om sommeren. Det har stått parkert over hundre biler langs veien, og det skaper problemer, sier bygdelagsleder Geir Svendsen til nordlys.no.

Det gullfargede servicebygget tegnet av Tupelo arkitektur, og er, ifølge artikkelen på nordlys.no, malt knallrød innvendig, og rommet byr i tillegg til vask og WC på stellebord og himmelutsikt gjennom glasset i taket. Selve rommet er på 11 kvadratmeter, formet som en trekant med spisse vinkler. Entreprenør Egild Jagersten sier overfor bladet at det har vært et spesielt oppdrag.

– Det har vært interessant ja. Ikke noe A4-oppdrag. Vi prøver å finne ut hvordan arkitekten tenker, men det er ikke alltid like enkelt. Sånn er det med disse prosjektene på Nasjonal turistvei. Men jeg tror vi har lyktes ganske godt, sier han.

Prislappen på doen er 3,75 millioner kroner, inkludert moms, hvilket gir en kvadratmeterpris på rundt 300.000 kroner.