<p>Kristian Augusts gate 13 i Oslo.</p>

Grønn Byggallianse og FutureBuilt inn i ombruksbyget KA13

Grønn Byggallianse og FutureBuilt flytter til Norges første storskala ombruksbygg, Kristian Augusts gate 13 (KA13) i Oslo.

Det skriver Grønn Byggallianse i en pressemelding tirsdag.

– Kristian Augusts gate 13er en læringsarena som viser vei inn i fremtiden, sier daglig leder Katharina Th. Bramslev i Grønn Byggallianse.

Grønn Byggallianse, FutureBuilt og Norske arkitekters landsforbund har, ifølge pressemeldingen, ambisjoner om å etablere et bærekrafthus for bygg og eiendom i Oslo, og for Grønn Byggallianse og FutureBuilt blir første steg å flytte inn i Entras ombruksprosjekt KA13.

I tillegg til å bli kontor for organisasjonene, skal Grønn Byggallianse, FutureBuilt, byggeier Entra og utleier Spaces gjøre bygget til en aktiv læringsarena, skriver Grønn Byggallianse videre.

— Vi vil vise frem effekten av det gode arbeidet som er lagt ned i bygget, og legge til rette for at besøkende og brukere kan lære om de hvordan man kan jobbe med sirkulære prinsipper og hvilken effekt det har for klima og miljø, sier Bramslev.

KA13 er et av FutureBuilts nyeste forbildeprosjekter, og er også første bygg etter FutureBuilts kriterier for sirkulære bygg.

—Bygget har rukket å bli en kjendis allerede før åpningen, og det er ikke uten grunn. Med 80 prosent ombruk og 70 prosent reduserte klimagassutslipp fra materialer overoppfyller det FutureBuilt-kriteriene. Her har Entra virkelig brøytet løype gjennom en jungel av regelverk og et svært umodent ombruksmarked, sier Stein Stoknes, faglig leder i FutureBuilt.