Gjenåpning av majestetiske Ila skole

Selv om regnet øset ned var stemningen på topp da Ila skole hadde offisiell åpning torsdag. 

Etter en omfattende rehabilitering både inne og ute har det gule slottet på St.Haugen gjenåpnet i fordums prakt. Skolen har blant annet fått nytt ventilasjonsanlegg og nytt sanitæranlegg, i tillegg til et flott uteområde.

- Ila skole representerer på mange måter mangfoldet i Oslo by; her har vi 40 nasjoner noe som gir skolen et fantastisk utgangspunkt og et utfordrende utgangspunkt, til tider. Det er viktig at alle opplever mestring på sitt nivå, og vi skal legge til rette for hver enkelt elev. Her på Ila tar vi vare på hverandre og på omgivelsene våre. Tusen takk til alle som har bidratt med velvilje og engasjement til at skolen vår har blitt så fin. Tusen takk til alle involverte, sa rektor Nina Solbakken.

Videre var det ordfører Fabian Stang som fikk ordet:

- Hvilken skole er best i byen, spør ordføreren? «Ila skole» roper elevene av full hals! Snoren blir klippet av utvalgte bursdagsbarn med god hjelp av ordføreren.

- Det er veldig hyggelig å være her i dag for å markere åpningen av en flott skole som er et fyrtårn i bydelen og et vakkert, majestetisk bygg med en historie tilbake til 1916 da skolen sto ferdig. I dag kan vi feire at skolen er blitt modernisert til dagens krav når det gjelder inneklima i tillegg til omfattende ombygging og rehabilitering. Dette er en skole å være stolt av, sa Adm.dir i Undervisningsbygg Rigmor Hansen.

Videre ble åpningen fylt av dans, sang og musikk fra skolens elever.Utdanningsdirektør i Utdanningsetaten, Astrid Søgnen avsluttet det hele med å rose lærerne for sporty innsats under rehabiliteringen og for flott oppvisning fra elevene.