Den gigantiske gullbelagte statuen av Mao skal ikke ha fått godkjennelse av lokale myndigheter. Foto: Reuters / NTB scanpix

Gigantisk Mao-statue i Kina er revet

En 37 meter høy gullbelagt statue av Kinas landsfader Mao Zedong er revet få dager etter at den sto ferdig, angivelig for at den manglet myndighetenes godkjennelse.

Bildet av den gigantiske statuen har gått som en farsott på internett. Den viser Mao Zedong ruve 37 meter over bakken, sittende på en stol. Den gullbelagte statuen kostet angivelig drøyt fire millioner kroner og ble reist av en gruppe lokale entreprenører.

Nå har den blitt ødelagt, skriver nettstedet People's Net. De siterer lokale tjenestemenn, som legger til at grunnen til rivingen er uklar.

Flere uspesifiserte medier rapporterer at statuen av Mao, som styrte Kina med jerngrep i nesten tre tiår til sin død i 1976, ikke var registrert eller godkjent av lokale myndigheter.

Kinas tidligere kommunistleder hadde millioner av liv på samvittigheten, men hylles fortsatt av mange kinesere, blant dem nåværende president Xi Jinping.

Andre kinesere kan styre sin begeistring for Mao, og statuen har vakt sterke reaksjoner på sosiale medier. 

China Stringer Network Reuters