Foto: Gisle Johnsen / GDF Media

Gausdal Landhandleri, Holte og Logiq nominert til Byggenæringens Innovasjonspris

Gausdal Landhandleri, Holte og Logiq har gått sammen om å utvikle Digital byggevarehandel, en løsning der entreprenør og byggmester kan bestille varer direkte fra eget system. Løsningen er nå nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2019.

Det skriver Bygg Reis deg i en pressemelding tirsdag.

Digital byggevarehandel ble lansert i januar 2019 og er et resultat et samarbeid mellom Gausdal Landhandleri, Holte og Logiq. Prosjektet har hatt flere støttespillere som GS1, Virke, Bygg 21, Norsk Byggtjeneste og BIM Verdi, samt flere sentrale pilotkunder, heter det i meldingen.

Løsningen vil kunne samhandle med kundens systemer ved å ta utgangspunkt i eksisterende løsninger og informasjonsutveksling ved bruk av åpne standarder. Det vil være mulig å gå rett fra kalkyle til bestilling og samtidig ha full kontroll på bestillinger, ordrebekreftelser, dokumentasjon, fakturaer og kostnader i byggeprosjektet, skriver Bygg Reis Deg i pressemeldingen.

Meldingsformatene baserer seg på NEB Supply Material som er de etablerte standardene i bransjen for bestilling, ordrebekreftelse og pakkseddel. Det vil være digital sporbarhet fra BIM, til kalkyle, til bestilling av byggevarer, leveranse på byggeplass, og videre til faktura med konkret beskrivelse av hva som er brukt av materialer i prosjektet.

– Digital byggevarehandel har stort potensial for å effektivisere byggeprosessen, sier Per Stubberud Lieng, økonomisjef i Gausdal Landhandleri.

Vinneren av innovasjonsprisen blir kåret under Byggenæringens Innovasjonskonferanse, fredag 18. oktober under Bygg Reis Deg-messen.