Nina Elisabeth Eidem er ny daglig leder for Bygg og Bevar. Foto:  Olle Christer Stenby
Nina Elisabeth Eidem er ny daglig leder for Bygg og Bevar. Foto: Olle Christer Stenby

Går fra Sykehusklovnene til Bygg og Bevar

Nina Elisabeth Eidem er ansatt som ny daglig leder for Bygg og Bevar, et program som skal bidra til at eldre bygninger blir brukt, forvaltet, satt i stand og utviklet på en god måte.

Det skriver Byggenæringens Landsforening (BNL) i en pressemelding tirsdag.

Bygg og Bevar er et samarbeidsprosjekt mellom BNL og Klima og miljødepartementet, og skal spre kunnskap om hvordan gamle hus skal vedlikeholdes og settes i stand i tråd med bygningens alder, konstruksjon, materialbruk, stil og lokale egenart.

Nina Elisabeth Eidem kommer fra stilling som daglig leder for Sykehusklovnene, og har har tidligere erfaring fra jobben som direktør i Nasjonale festningsverk, flere ledelsesstillinger i Forsvarsbygg, og som kommunikasjonsrådgiver i Geelmuyden Kiese og Burson-Marsteller, heter det i pressemeldingen fra BNL.

– Dette er en spennende jobb i grensesnittet mellom byggenæringen og kulturminnevern. Det å ta vare på det som allerede er bygget i stedet for å bygge nytt, er å ta samfunnsansvar for ikke bare for kulturverdier, men også det grønne skiftet. Jeg ser frem til å stimulere til økt gjenbruk av bygningsdeler og kvalitets materialer som en del av sirkulær økonomien, sier Eidem.

– Som kommunikator med eiendomserfaring og kjennskap til kulturminnevernet ser jeg behovet for at byggenæringen får øynene opp for at kulturminnesektoren, ikke minst gjennom det nye bevaringsprogrammet for kirker over hele landet. Dette representerer en interessant oppdragsmengde for flere aktører. Samtidig tror jeg også at Bygg og Bevar kan bidra til at kulturminnesektoren forstår næringens behov bedre. Felles for begge er behovet for godt håndverk. På mange måter tenker jeg på Bygg og Bevar som en brubygger som skal skape verdi for to sektorer, legger Eidem til.