Tor I. Hoel blir prosjektdirektør i NRK i forbindelse med nytt hovedkontor på Ensjø. Foto: NRK
Tor I. Hoel blir prosjektdirektør i NRK i forbindelse med nytt hovedkontor på Ensjø. Foto: NRK

Fra storbylegevakta til NRKs nye hovedkontor

Tor I. Hoel er ansatt som prosjektdirektør med ansvar for å lede NRKs byggherreorganisasjon for utvikling, planlegging og bygging av nytt hovedkontor.

NRK skal bygge nytt hovedkontor på Normannsløkka på Ensjø i Oslo.

Tor I. Hoel kommer fra stillingen som direktør for virksomhetsområdet PMO (project management office) og bærekraft i Advansia AS.

Ifølge en pressemelding fra NRK har Hoel spisskompetanse innen byggfag og solid erfaring med å lede store, komplekse byggeprosjekter. Hans siste prosjekt er oppføringen av Oslos nye legevakt, som åpner dørene i november.

– Jeg har alltid likt å jobbe med samfunnsviktige prosjekter, og bidra til at de kan gjennomføres effektivt og godt. Dette er et veldig spennende og viktig prosjekt for NRK, for Oslo og for landet. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven sammen med alle de flinke folkene i NRK, sier den påtroppende prosjektdirektøren i meldingen.

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen sier at hun er glad for at Hoel har takket ja til stillingen som prosjektdirektør.

– Jeg er svært fornøyd med å få Tor på laget. Hans erfaring og kompetanse er avgjørende for at vi skal lykkes med gjennomføringen av dette store og viktige byggeprosjektet, sier hun.

Tor I. Hoel tiltrer 1. oktober og overtar stafettpinnen etter Jon Espen Lohne, som har ledet arbeidet med salget av NRKs eiendom på Marienlyst, kjøpet av NRKs nye tomt på Ensjø og første fase i reguleringsarbeidet for den nye tomta.