Her kommer NRKs nye hovedkontor. Foto: NRK
Her kommer NRKs nye hovedkontor. Foto: NRK

NRK flytter til Ensjø

NRKs framtidige hovedkontor skal være på Ensjø i bydel Gamle Oslo.

NRKs generalforsamling ved kulturminister Abid Raja har i dag gitt NRK fullmakt til å kjøpe Ensjøveien 3, 5 og 7 fra henholdsvis Ferd Eiendom og Axer Eiendom. NRK betaler til sammen 800 millioner kroner for eiendommene. Dermed er det klart hvor NRKs nye hovedkontor skal være, skriver kringkasteren i en pressemelding.

– NRK er en av våre viktigste samfunnsinstitusjoner. Nå og i årene som kommer er utfordringen å treffe norske seere, lyttere og lesere som kan velge hva de vil, når de vil, fra et globalt innholdsmarked. For å lykkes må NRK ha gode vilkår for utvikling og innovasjon. Et moderne hovedkontor på Ensjø øst i Oslo vil bli et viktig bidrag til dette, sier kulturminister Abid Raja i meldingen.

Den drøyt 14 mål store tomta ligger sentrumsnært på en høyde over byen, i krysningspunktet mellom Kampen, Tøyen og Ensjø. NRKs styreleder, Birger Magnus, er sikker på at det er et godt valg for NRK.

– Det er gjort grundig arbeid. Nærmere hundre tomter i og utenfor Oslo er undersøkt og vurdert. Vi er trygge på at dette er det beste valget og at det blir et godt sted for NRK å etablere et nytt hovedkontor, sier Magnus.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er glad for at en stor milepæl er nådd.

– Ved valg av tomt er vi ett skritt nærmere et framtidsrettet, moderne og miljøvennlig hovedkontor. Det blir viktig for NRKs videre utvikling som allmennkringkaster og fellesarena i det norske samfunnet. Det er lagt stor vekt på å finne en tomt med god tilgjengelighet for ansatte og besøkende, forteller han i meldingen.

Kringkastingssjefen understreker at det fortsatt er et godt stykke fram til et nytt hovedkontor står klart for innflytting.

– Etter tomtekjøpet setter vi i gang med regulering og prosjektering. Det er prosesser som tar sin tid. Derfor er det fortsatt ikke klart når NRKs nye hovedkontor står ferdig.