Forventer storinnrykk på ungdomsdagen

Onsdag arrangeres ungdomsdagen på Vei og Anlegg, som er en egen samling for ungdom med informasjon om yrkesmuligheter og kontakt med lærebedrifter. Du kan se samlingen i opptak her.

– Ungdomsdagen er årets beste anledning for utstillere og andre potensielle arbeidsgivere til å møte fremtidens arbeidstakere og sikre rekruttering. Den muligheten håper jeg så mange som mulig vil benytte seg av, sier messeansvarlig Tone L. Grøstad i MGF.

Ungdomsdagen ledes av Mads Clemmetsen, en av landets fremste profiler i sosiale media som også bruker sin stemme overfor ungdom til å snakke opp yrkesfaglig utdannelse.

– I år blir dette lagt opp litt annerledes enn før. Vi vil møte fem unge som jobber i bransjen eller som er lærlinger. De skal fortelle om hvordan de ble møtt i næringen og hvordan de opplever hverdagen på jobb. På del to har vi med oss influenseren Trygve Bennetsen som skal lage stoff rundt ungdomsdagen, og som vi håper vil nå mange av de unge, sier hun.

Det er opprettet en reisetilskuddsordning for ungdomsskoler for å få flest mulig til å komme, også de som har lang reisevei. Reisestipendet er på 10.000 kroner, som man håper vil kunne hjelpe flere til å kunne ta turen til messen.

– Vi hadde rundt 500 elever på arrangementet for to år siden, og vi håper på mange ungdomsskoleelever også i år, som da også kan benytte seg av reisetilskuddet som er nytt av året, sier hun.

Grøstad forteller at de unge som kommer vil få en goddiebag, og at det vil utarbeides et eget hallkart med utvalgte utstillere som satser på denne gruppen.