Tor Laxaa skal lede Åsen & Øvrelids satsing på Sunnmøre. Han er ansatt som daglig leder i Åsen & Øvrelid Nordvest AS, og er også medeier i selskapet. Foto: aasen-ovrelid.no

Førde-entreprenør fikk samspillskontrakt - satser på Sunnmøre med bransjeveteran bak roret

Entreprenøren Åsen & Øvrelid AS fra Førde undertegnet nylig samspillsentreprisen for nye Kolvikbakken ungdomsskole i Ålesund. Nå trapper Sunnfjord-entreprenøren opp satsingen på Sunnmøre med nyetablert selskap og med bransjeveteranen Tor Laxaa som daglig leder.

I kontrakten med Ålesund kommune ligger en intensjon om totalentreprise for hele prosjektet, verdt i overkant av 160 millioner kroner, eks mva, melder Sunnmørsposten (krever innlogging).

Entreprenør, arkitekt, prosjektledere og kommunens eiendomsforetak jobber sammen i samspillsmodell i prosjektet som har en ramme på totalt 274,5 millioner kroner.

Forprosjektet skal etter planen være klart til rammesøknad i mars 2020, før detaljprosjekteringen fortsetter fram mot byggestart i sommer.

Skolen skal etter planen være ferdigstilt innen mars 2022.

Satser på Sunnmøre

Prosjektet markerer samtidig starten på en strategisk satsing på Summøre for Åsen & Øvrelid. 27. september ble datterselskapet Åsen & Øvrelid Nordvest registrert.

Førde-entreprenøren har tidligere gjennomført oppføringen av påbygget på Kremmergaarden i Ålesund. Kremmergaarden var det første prosjektet til entreprenøren utenfor Sogn og Fjordane.

– Gjennom Kremmergaarden-prosjektet de siste to åra har vi klart å opparbeide et godt renommé. Da det dukket opp en mulighet til å satse videre med personer som er etablert i byggebransjen på Sunnmøre, syntes vi det var interessant, sier daglig leder Finn Ove Øen til Sunnmørsposten.

Bransjeveteran på plass

Åsen & Øvrelid eier 50,95 prosent av aksjene i Åsen & Øvrelid Nordvest og går sammen med tre lokale eiere.

Tor Laxaa, Sverre Kristian Ulvestad og Sølve Grimstad eier 16,35 prosent hver.

Den ene av medeierne, Tor Laxaa, er daglig leder for det nye selskapet som har hovedkontor i Ålesund.

Foreløpig teller Åsen & Øvrelid Norvest kun tre ansatte, men selskapet planlegger å rekruttere flere folk utover våren og sommeren.

– Vi skal være en komplett entreprenør med håndverkere og det hele. Vi har så vidt kommet i gang med rekrutteringen av folk, men har i første fase prioritert å få tak i jobb. Nå har Åsen & Øvrelid AS skrevet kontrakt for samspillsfasen, og så er intensjonen at vi skal gå videre med totalentreprisekontrakt og byggestart til sommeren. I praksis betyr det at det er på det tidspunktet vi har behov for folk i Ålesund, sier Tor Laxaa til Byggeindustrien.

Den nye daglige lederen for Åsen & Øvrelid Nordvest AS har lang fartstid i byggenæringen fra selskaper som Selmer Furuholmen, Skanska, Tunnelteknikk og Consto.