Nylig ble det kjent at Follobaneprosjektet sprekker med 2,2 milliarder kroner og blir ett år forsinket. Nå har prosjektet fått en ny kontrakts- og anskaffelsesleder. Foto: Frode Aga

Follobaneprosjektet har ansatt ny leder for kontrakt og anskaffelser

Ove Berg er ansatt som ny leder for kontrakt og anskaffelser i Follobaneprosjektet.

Ove Berg blir ny anskaffelsesleder i Follobaneprosjektet.

Berg erstatter den tidligere anskaffelseslederen Jan Vormeland som har vært innleid til prosjektet siden 2012.

Vormeland gikk ut av stillingen som anskaffelsesleder i Follobaneprosjektet i slutten av november.

Kommer fra Yara

Ove Berg kommer fra stillingen som Contract manager i Yara.

Han starter i jobben 6. mai.

- Ove har lang erfaring fra store prosjekter og kontrakter og har god kunnskap om prosjektledelse og ulike kontrakts regimer. Han vil med sin kunnskap tilføre mye til vår organisasjon og ikke minst til Follobanen i den fasen prosjektet er i nå. Vi er svært tilfreds med ansettelsen og ser frem til at han blir en del av vårt team, sier Henning Scheel, direktør for kontrakt og marked i en melding.

Berg har mer enn 18 års erfaring fra arbeid med kontrakt og anskaffelser både til havs og på land, og kommer fra stillingen som Contract Manager i Yara hvor han blant annet har hatt ansvar for større prosjektkontrakter.

- Verdifullt tilskudd

I perioden 2000 - 2004 jobbet han som kontraktingeniør for Technip og i 2004-2008 som Contract Manager i Statoil.
- Ove blir et verdifullt tilskudd til Follobanen og vi gleder oss til å få han om bord. Vi har flere år igjen og prosjektet går inn i en spennende fase der Oves kompetanse kommer godt med, sier Per David Borenstein, prosjektdirektør i Follobanen i en kommentar.

Les også: