Ruukki leverte stålet til DNB Bygg A i Bjørvika.

Europeisk stålpris til DNB-bygget

DNB Bygg A i Oslo er blitt tildelt prisen European Steel Design Awards 2015.

Tildelingen av prisen skjedde den 15. september under ECCS Steel Design Awards i Istanbul. Ruukki var ansvarlig for prosjekteringen, produksjonen og monteringen av stålkonstruksjonene i bygningen.

– Vi er glade og stolte over denne anerkjennelsen. Det nære og gode samarbeidet mellom arkitekter, ingeniører, stålentreprenør, byggeledelse og prosjektutvikler er grunnen til at vi ble tildelt prisen, konstaterte prosjektdirektør Øystein Olav Ylvisåker i utviklingsselskapet Oslo S Utvikling AS.

Ylvisåker la videre til at deres arbeid styres av høy kvalitet og bruk av innovasjoner. Fra Ruukki var prosjektsjef Minna Kuusela-Opas til stede for å motta prisen.

– Dette er et flott bevis på Ruukkis kompetanse innen prosjektledelse. All ære til hele det dyktige teamet. Prosjektteamet hadde ansvaret for gjennomføringen av prosjektet og bestod av flere profesjonelle fagfolk, understreker Kuusela-Opas.

Det prisvinnende bygget omtales som det mest allsidige av DNBs kontorbygg. Det består blant annet av ”kuber” på 6 x 6 meter som krager ut av bygningskroppen. Ruukki leverte stålkonstruksjoner på cirka 1600 tonn til bygget.

Det Rotterdambaserte arkitektkontoret MVRDV sammen med norske DARK Arkitekter stod for den arkitektoniske utformingen av DNB Bygg A.

Hensikten med konkurransen European Steel Design Awards 2015 er å oppmuntre til kreativ anvendelse av stål i design og konstruksjon. Under konkurransen deles priser ut til byggherrer, arkitekter, ståldesignere og stålentreprenører. Kriteriene for pristildelingen er estetikk, teknikk, miljø og økonomi.

Det var Norsk Stålforbund som hadde nominert DNB Bygg A til prisen.