<p>Mjøstårnet. Foto: Jørn Hindklev</p>Finansparken. Foto: Ole Harald DaleJJK kaffebrenneri. Foto: Stefan Offergaard

Disse kjemper om Årets trebyggeri 2019

Juryen som står bak Årets trebyggeri 2019 har nå plukket ut tre finalister til prisen som deles ut på Byggegallaen på Byggedagene.

- Juryen hadde også i år en krevende jobb i år. Antall innmeldte prosjekter til kåringen øker for hvert år, og svært mange av dem hadde vært verdige vinnere av prisen. Vi er veldig fornøyde med de tre kandidatene som er nominert, de viser bredden og kvaliteten vi nå ser bruk av tre i byggeri, sier daglig leder Aasmund Bunkholt i TreFokus i en pressemelding

De tre kandidatene er:

Mjøstårnet
Verdens høyeste trehus – Mjøstårnet – på 85,4 meter. Det har blitt et prosjekt som virkelig har utfordret byggenæringen, tre som konstruksjonsmateriale og ikke minst den lokale treindustrien.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale

JJK Kaffebrenneri
Massivtre, solceller, passivhusstandard og BREEAM Excellent-sertifisering. Joh. Johannson Kaffe sitt nye kaffebrenneri i Vestby er trolig ett av Norges mest miljøvennlige industribygg. Bæresøyler, takkonstruksjon, trapper og håndløpere er i tre. Det er spesialdesignet kubbegulv og fasaden er av malmfuru.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale

Finansparken

I Bjergsted i Stavanger har Veidekke Entreprenør ført opp det som trolig er et av Norges flotteste og mest særpregede kontor/næringsbygg. Bygget har sju etasjer over bakkenivå og tre under. Samlet areal er på 22.800 kvadratmeter. Alt over bakken er i hovedsak trekonstruksjoner og treinteriører.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale

Utdeling av prisen og arbeidet knyttet til dette skjer i et samarbeid mellom Treteknisk, TreFokus og Byggeindustrien/bygg.no. Selve utdelingen skjer onsdag 24. juni.

Juryen består av:
Birgitte Skjerve, MMW Arkitekter
Haakon Tronrud, Tronrud Eiendom
Audun Øvrum, Treteknisk
Arve Brekkhus, Byggeindustrien
Aasm. Bunkholt, TreFokus