Madaster og Rambøll signerer avtalen om Pioner-samarbeidet. Fra venstre: Stine Haugen, leder bærekraft i StRam, Frode Bovim, leder forretningsutvikling i Rambøll, Marie Drange, leder i Madaster Norge og Anna Axelsen, bygningskonstruktør i Henning Larsen. Foto: Ellen Høvik
Madaster og Rambøll signerer avtalen om Pioner-samarbeidet. Fra venstre: Stine Haugen, leder bærekraft i StRam, Frode Bovim, leder forretningsutvikling i Rambøll, Marie Drange, leder i Madaster Norge og Anna Axelsen, bygningskonstruktør i Henning Larsen.

Rambøll og Henning Larsen inngår strategisk samarbeid med Madaster

Rambøll, Henning Larsen og Madaster blir samarbeidspartnere, gjennom Madasters Pioner-nettverk.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressmelding fra Madaster, som er en digital plattform for ombruk av materialer, vil dette samarbeidet kunne bidra til mer sirkulært design, ombruk og sikre at rådgiver- og arkitektselskapet kan tilby kunder innsikt som etterspørres i nye miljø- og dokumentasjonskrav og i taksonomien.

Arkitektselskapet Henning Larsen slo seg sammen med Rambøll høsten 2019 og de har en felles målsetting om å bli en partner for «sustainable change». Samarbeidet med Madaster er et viktig steg på veien, ifølge meldingen.

– Vi er opptatt av effekten omstilling i byggenæringen har for klimamålene. Digitalisering, som i Madaster-plattformen, forløser potensialet for at vi skal lykkes med en mer bærekraftig og sirkulær byggenæring, sier Frode Bovim, leder forretningsutvikling i Rambøll.

Rambøll ser det som en fordel å være i et nettverk med andre Madaster-Pionerer. En av disse er Storebrand Eiendom, og Rambøll har opprettet en egen avdeling StRam for dette samarbeidet.

– Det er enorme ressurser i byggenæringen som behandles som avfall, og vårt ressursforbruk til bygningsmaterialer kommer til å øke 85 prosent innen 2050 med påfølgende CO2-utslipp, dersom vi ikke omstiller oss. Madaster blir et nyttig verktøy for å dokumentere karbonfotavtrykk og velge ombruk og bærekraftige byggematerialer, sier Stine Haugen, leder bærekraft i StRam.

Henning Larsen, som er et av Norges største arkitektmiljøer, ønsker å være en pådriver for at bransjen omstiller seg til å ta i bruk mer bærekraftige løsninger.

– Vi vil bruke plattformen som et verktøy for å implementere sirkulært design og kartlegge CO2-fotavtrykket av materialbruk. Det er viktig å få materialbevissthet inn i design fra starten av, sier bygningskonstruktør Anna Axelsen i Henning Larsen.

Marie Drange, som leder Madaster Norge, er svært positiv til å ha fått med Rambøll og Henning Larsen i Pioner-nettverket.

– Dette er spennende selskaper som kan benytte alle de ulike funksjonene i plattformen i og med at de tilbyr et bredt spekter av tjenester, sier hun.



Powered by Labrador CMS