Illustrasjon: MAKE Arkitekter
Illustrasjon: MAKE Arkitekter

BundeBygg skal bygge ny tennishall for Oslo Tennisklubb

Etter mange år med planlegging er det endelig klart for å sette spaden i jorda for et nytt tennisanlegg. Dette prosjektet har styret i Oslo Tennisklubb (OTK) jobbet med siden 2012.

Den nye tennishallen skal inneholde klubbhus, garderober, treningsrom, restaurant og kontorer i tillegg til alle banene, skriver Oslo Tennisklubb og BundeBygg i en felles pressemelding.

Dagens anlegg består av elleve utendørsbaner, hvor tre av banene får en «boble» over seg for å kunne brukes på vinteren. Det nye anlegget vil bli på cirka 4.800 kvadratmeter og vil etter fullførelse totalt inneholde 16 baner, seks utendørsbaner oppe på taket av den nye hallen og seks baner innendørs, i tillegg til fire eksisterende utebaner.

Oslo Tennisklubb, MAKE Arkitekter og BundeBygg med rådgivere startet utviklingen av forprosjektet i en samspillsentreprise tilbake i desember 2020. Nå er også kontrakt for utførelsen signert og planlagt oppstart av grunnarbeider er august 2023.

- Vi er oppriktig glade på OTKs vegne som endelig får realisert dette flotte idrettsanlegget, og vi er stolte over at vi har lyktes sammen med klubben med realiseringen av ny tennishall, sier administrende direktør i BundeBygg Ole Kristian Berg i meldingen.

- Første idé om hall for OTK ble lansert i 1926, forteller Reidar Nilsen, Daglig leder i Oslo Tennisklubb. - Det tok bare 99 år å få planene realisert! Fra spøk til alvor; dette prosjektet blir et voldsomt løft for Oslo Tennisklubb, og for tennisen i Oslo. Klubben har vært i en slags unntakstilstand i nesten 10 år, men nå gleder vi oss til å kunne tilby våre medlemmer en kapasitet og en kvalitet som vi kan være stolte av. Vi gleder oss til å jobbe sammen med BundeBygg på dette prosjektet, og vi er overbevist om at de kommer til å levere på øverste hylle, avslutter Nilsen.

Etter planen skal det nye tennisanlegget stå klart august 2025.