Administrerende direktør Jon Sandnes i BNL. Foto: BNL/Moment studio

BNL-sjefen med klare råd etter nytt smitteutbrudd: Bransjens omdømme handler om hvordan vi håndterer hver sak

Administrerende direktør i BNL, Jon Sandnes, håper og tror dialog med kommunen og riktige tiltak i næringen vil hindre at det blir aktuelt med generell stenging av byggeplasser i Oslo på grunna v nye smitteutbrudd.

– Situasjonen i Oslo gir mange av de samme erfaringene som vi fikk i Bergen for to uker siden, da man plutselig oppdaget muterte koronavirus og økt smitte på flere byggeplasser. Bergen kommune valgte da å forskriftsfeste BNLs smitteveileder for å sørge for at byggeplassene var trygge for arbeiderne. Denne veilederen er nå oppdatert basert på erfaringene fra Bergen, sier Sandnes.

I Bergen vurderte man på et tidspunkt en generell stenging av byggeplassene i kommunen, men dette alternativet gikk man heldigvis bort fra.

Sandnes både håper og tror at byggenæringen også slipper en generell nedstengning i Oslo.

– Vi har en god dialog med Oslo kommune og med smittevernmyndighetene, og vi håper den gode dialogen kan la oss sette oss ned og diskutere bedre løsninger før det blir aktuelt med en generell stenging av byggeplassene i Oslo. Noe som vi i BNL anbefaler veldig sterkt, er at alle i næringen laster ned og bruker FHIs nye Smittestopp-app, og at alle som ikke bruker smittevernveilederen vår i dag, tar den i bruk, sier Sandnes.

BNL-sjefen understreker at det er viktig at alle aktører i næringen følger reglene og gjør sitt for å holde smitten nede.

– Det vi opplever i denne pandemien, er egentlig det samme som vi opplever i kampen mot arbeidslivskriminalitet: Noen aktører velger å ikke følge spillereglene, og det må vi slå knallhardt ned på. Bransjens omdømme handler om hvordan vi håndterer hver sak her, og vi må være transparente, vise hva vi gjør, og hvis det er nødvendig, må vi ta ansvar og stenge byggeplassen, sier Sandnes.