Arild Mathisen. Foto: Statsbygg
Arild Mathisen. Foto: Statsbygg

Blir ny prosjektdirektør for Norsk havteknologisenter

Arild Mathisen er ansatt i Statsbygg som prosjektdirektør for byggingen av Norsk havteknologisenter i Trondheim og starter i jobben 5. juni.

Mathisen kommer fra rollen som prosjektutviklingssjef i Nye Veier, der han har vært de seneste fem årene. Han har også vært prosjektleder i Sykehusbygg, Aker Solutions og han har lang erfaring fra Helsebygg Midt-Norge.

– Jeg ser frem til å starte i Statsbygg og bidra i et prosjekt med betydning både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det er et stort og omfattende prosjekt med høy kompetanse i alle ledd, med mange leverandører og interessenter. Dette krever god samhandling og god prosjektstyring, noe jeg håper jeg kan være med å bidra til, sier Mathisen i en pressemelding.

Norsk havteknologisenter skal bidra til konkurransedyktige norske havnæringer og være et viktig bidrag til grønn omstilling. Uka etter påske ble den lokale entreprenøren Hent tildelt kontrakt på ca 1,6 milliarder i byggingen av det største bygget i anlegget, det store Bassengbygget på 25.000 kvadratmeter på Tyholt, melder Statsbygg.

Den nye prosjektdirektøren vil ha arbeidssted Trondheim og erstatter tidligere prosjektleder Simen Bakken som går over i rollen som prosjekteier og som leder av Statsbyggs interne prosjektstyre.