Avroppende leder i ESAS Per Morten Wangen (t.v.) ønsker ny leder Per Børrud  lykke til i ny jobb. Foto: Eidskog Stangeskovene
Avroppende leder i ESAS Per Morten Wangen (t.v.) ønsker ny leder Per Børrud lykke til i ny jobb. Foto: Eidskog Stangeskovene

Blir ny leder i Eidskog Stangeskovene

Per Børrud (57) er ansatt som ny leder i Eidskog Stangeskovene AS (ESAS). Han skal erstatte nåværende leder Per Morten Wangen som skal bli ny konsernsjef i Stangeskovene AS.

Per Børrud starter 1. mai, og kommer fra stillingen som HSEQ Manager hos Hydro Extrusion Norway AS, med ansvar for HMS, kvalitet og bærekraft. Han har teknisk og økonomisk utdannelse, og over 25 års ledererfaring fra ulike selskaper med produksjon innen plast, møbel og lettmetall, heter det i en melding fra selskapet.

– Styret i ESAS har hatt en grundig prosess for å finne en ny leder. Børrud har en allsidig industribakgrunn og med solid ledererfaring innen produksjon og vedlikehold. Det er tilfredsstillende å konstatere at den best kvalifiserte kandidaten også ble rekruttert lokalt i fra regionen, sier styreleder Sverre Kværner i meldingen.

ESAS produserer trelast til nasjonale kunder og til eksport. Dette gjør de på to sagbruk og et høvleri i Eidskog og Aurskog-Høland kommuner. Selskapet har i underkant 60 ansatte og hadde i 2022 en omsetning på cirka 355 millioner kroner, og et resultat før skatt på cirka 65 millioner.

– Jeg ser frem til å videreføre ESAS sin utvikling i samarbeid med gode kollegaer med stor bransjekompetanse. Det blir også spennende å bli kjent med en ny bransje og trekke veksler på erfaringer fra andre industrier, sier påtroppende leder Per Børrud.