Hovseter skole i Oslo. Illustrasjon: Gasa arkitekter
Hovseter skole i Oslo. Illustrasjon: Gasa arkitekter

Betonmast Asker og Bærum innstilt på Hovseter skole

Betonmast Asker og Bærum er innstilt av Oslobygg KF for bygging av Hovseter skole i Oslo. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på om lag 350 millioner kroner før merverdiavgift.

Prosjektet omfatter rehabilitering av eksisterende Hovseter skole, etablering av nytt skolebygg, samt en vesentlig oppgradering og utvidelse av uteområdet, skriver Betonmast i en pressemelding onsdag.

– Betonmast Asker og Bærum har vært gjennom en utviklende omstillingsprosess det siste året, og vi har store ambisjoner for folkene våre og selskapet i årene som kommer. Dette prosjektet passer oss derfor svært godt. Vi søker de mest profesjonelle kundene og utviklende prosjektene, både med tanke på kompleksitet og ambisjoner innen bærekraftig bygging. Da får vi utnyttet både kapasiteten og kompetansen vi nå har i selskapet. Vi ser virkelig frem til et spennende og utviklende prosjekt for alle involverte, sier daglig leder Eskil Thorkildsen i Betonmast Asker og Bærum i pressemeldingen.

Hovseter skole ble opprinnelig tildelt en annen entreprenør, men avgjørelsen ble påklaget av Betonmast. Betonmast mente at entreprenøren som ble innstilt, ikke hadde blitt evaluert korrekt, først og fremst fordi det ikke var oppgitt en komplett maskinliste under tildelingskriteriet Miljø.

Betonmast-konsernsjef Jørgen Evensen sier han er glad for at Oslobygg omgjorde den opprinnelige innstillingen etter klagen.

– Jeg er glad for det vi oppfatter har vært en grundig behandling av tilbudene. Nå ser vi frem til å komme i gang med nok et spennende skoleprosjekt for Oslo kommune, sier Evensen.

Kontrakt vil først bli inngått etter karensperioden, som løper til 18. desember. Oppstart av prosjektet er første kvartal 2022, med ferdigstillelse i midten av 2024.