– Nå satser jeg på å gi alt for å stabilisere meg blant kremen av Norges beste betongfagarbeidere, sier Årets lærling Atle Larsen i BRG Entreprenør. Her sammen med instruktør Thomas Sørbø på byggeprosjektet Strømmehaven, hvor entreprenøren bygger demenslandsby med 42 boliger for Kristiansand kommune.

Atle Larsen er årets lærling i BRG Entreprenør

I konkurranse med 18 andre lærlinger ble Atle Larsen nylig kåret til Årets lærling i BRG Entreprenør.

– Det var helt vilt! Men det er gøy når du bruker læretiden som et to- eller treårig intervju for å selge deg inn som kandidat til fast jobb etter læretiden og blir lagt merke til, sier Larsen.

Han er betonglærling og skal ta fagbrevet i desember.

Prisen ble overrakt på selskapets julebord på Caledonien i Kristiansand 22. november.

Atle Larsen kan stolt heve beviset på at han er Årets lærling i BRG. Her med lærlingansvarlig Petter Blomkvist og avdelingsleder Erling Ulland Eriksen i BRG under overrekkelsen på selskapets julebord nylig. Foto: Daniel Schjøtt

– Jeg opplever dette som en stor anerkjennelse, spesielt ettersom BRG har tatt inn så mange lærlinger som de har gjort i år. Det betyr ekstra innsats og fokus for å lære seg faget og for å bli nyttig for laget og bedriften, sier han til BRGs nettsted.

Han forteller at det er litt tilfeldig at han havnet i betongfaget.

– Jeg startet som tømrer slik som veldig mange på min alder gjør, men bedriften jeg jobbet i hadde ikke hele tømrerlæreplanen. Så traff jeg driftsleder Geir Sangvik i BRG som fikk meg inn på betong, og der ble interessen vekket, sier Larsen.

Juryen har trukket frem i begrunnelsen at Atle Larsen er en ressurs for sine kolleger og arbeidslaget.

– Jeg liker tempoet og mentaliteten hos de jeg jobber sammen med. Vi gjør jobben og gir oss ikke før vi er ferdig. Det er godt samhold på brakka og ute på byggeplass, og jeg føler meg som et fullverdig medlem av gjengen, sier han.

Thomas Sørbø er en erfaren instruktør som gjennom mange år i bransjen har fulgt en rekke lærlinger. Han nøler ikke med å gi honnør til den unge betongarbeideren, som snart kan skilte med fagbrev i betongfaget.

– Han er pliktoppfyllende, løser oppgavene og er godt likt. Det aller beste er at han ikke er redd for å spørre, og det er noe alle lærlingene må bli tøffere på. Som fagfolk skal vi bygge uten feil, og da må vi ha god kommunikasjon samtidig som vi skal bygge opp en ung kar på selvtillit og kunnskap om et håndverk, sier han.

For Sørbø er tillit et nøkkelord i arbeidet med lærlingene.

– Jeg har tro på at lærlingene veldig ofte sitter på løsningene selv hvis det er noe nytt de skal innom. Jeg bruker mye åpne spørsmål og lærlingen må beskrive hva han skal gjøre og hvordan, så fyller jeg gjerne på med egne tips og triks. Det er en modell som fungerer veldig godt, sier han.

Etter fagprøven i desember satser Atle Larsen på å skaffe seg fast jobb, og aller helst i BRG. Bolig har han allerede skaffet seg, og familieforøkelse er også på gang.

– Det blir veldig spennende! Nå blir det en del forpliktelser fremover, men på sikt kunne jeg godt tenke meg å bygge på med mer utdanning. Nå satser jeg på å gi alt for å stabilisere meg blant kremen av Norges beste betongfagarbeidere, avslutter en glad vinner av Årets lærling i BRG Entreprenør.