Rå start også for byggevareindustrien

Med en omsetningsvekst i januar på 23,5 prosent justert for prisstigning kan Byggevareindustrien melde om en enda råere start på året enn byggevarehandelen.

– Januar har vært veldig bra, og dette er en gjennomgående trend hos alle leverandørene som leverer tall til oss, kommenterer adm. direktør Øyvind Skarholt hos Byggevareindustrien som månedlig utarbeider sin innenlandske salgsstatistikk.

Han opplyser at også desember startet svært bra, men her mistet omsetningen farten i andre halvdel av måneden for så å ta av igjen nå på nyåret.

– Høy igangsetting og en relativt mild vinter er nok mye av forklaringen på de hyggelige tallene. Men samtidig må det påpekes at januar måned i både 2011 og 2010 var preget av lav omsetning sammenlignet med omsetningen i foregående år.

Skarholt nevner også at salgsutviklingen harmonerer bra med rapportert salg fra byggevarehandelen som viste en stigning på 21 prosent for januar måned sammenlignet med samme måned i fjor.

– At industrien har noe sterkere salgsvekst kan skyldes at det er noe høyere trykk på entreprenørsiden med direkte leveranser av tradisjonelle byggevarer etter en periode med mye betongarbeider i grunn, kommenterer han.

Byggevareindustrien har ikke utarbeidet noen prognose for omsetningen i 2012. Men Skarholdt kan opplyse at januartallene ligger over hva som er forventet og budsjettert for de av leverandørene som opererer med prognoser.