Kleiven bygger for Høgskulen i S&Fj

Kleiven Sogn AS har fått jobben med å bygge det nye Sentralbygget til Høgskulen i Fogn og Fjordane i Sogndal.

Selskapet starter planleggingen når de er tilbake fra ferie i uke 28. Det er lang leveringstid på spunt – og de regner med å få spunten levert uke 39 (siste uka av september). Statsbygg antok den 7.7.2010 også tilbudet fra Skår VVS AS på utførelse av entreprise K301 Røranlegg, skriver høyskolen på sine nettsider. Riving av lagerbygget vil skje i begynnelsen av august.

Høgskulen i Sogn og Fjordane har fem avdelinger: fire i Sogndal og en i Førde. Høgskolevirksomheten i Sogndal er spredd på en rekke bygninger, både på Fosshaugane og i Sogndalsfjøra. Med et nytt sentralbygg ønsker høgskolen å samle hele virksomheten i Sogndal til fire bygninger på Fosshaugane.

Området er hvro de skal bygge det nye sentralbygget er bratt, med en høydeforskjell på 25 meter. Nybygget skal inneholde samlende funksjoner og skal legge til rette for bedre kommunikasjon og universell tilgjengelighet mellom de fire bygningene.

Nybygget kommer til å få 7600 kvadratmeter fordelt på fem plan. Bygget vil skjære inn i skråningen og ha to hovedinnganger, både i første og femte etasje, for på denne måten å oppnå en god kommunikasjon i området. Nybygget skal i hovedsak romme kantine, bibliotek/læresenter, kontor og noen undervisningsrom.

En gruppe ledet av Arkitektgruppen lille frøen AS vant plan- og designkonkurransen for sentralbygget i 2006.