Setra kjøper Barkevik Bruk

Setra, Sveriges største treindustribedrift, erverver samtlige aksjer i den norske listverksprodusenten Barkevik Bruk AS.

Barkevik Bruk er en av Norges ledende produsenter av listverk i furu og eik. Bedriften tilbyr sine produkter til byggevarehandel og industrikunder, og den har 45 ansatte. Omsetningen er doblet de siste tre årene og passerte i fjor 100 millioner NOK. Virksomheten er konsentrert til Helgeroa utenfor Larvik.

- Barkevik er en dynamisk bedrift med høy kvalitetsprofil innenfor treforedling. Ervervet styrker Setras posisjon på det norske markedet . Det kompletterer vårt nåværende tilbud av trevarer for interiør og bygg til norsk byggevarehandel, sier Kent Torwald, administrerende direktør og konsernsjef i Setra. Dessuten gir ervervet Setra en plattform i Norge for videre skritt i retning av å bli en fullsortimentsleverandør til skandinavisk byggevarehandel.

Setra har i dag en god geografisk markedsdekning i Nord-Norge, særlig når det gjelder trevare for interiør og bygg. Barkevik har en sterk posisjon i Sør-Norge. Bedriftene kompletterer hverandre på det norske markedet både når det gjelder produkter og logistikk. Setra er også en viktig leverandør til Barkevik av kvalitetsråvare til furulister.

- De store byggevarekjedene vokser og setter nye krav. Den utviklingen skaper behov for store og sterke leverandører som kan møte kjedenes behov, sier Eivind Funnemark, administrerende direktør og hovedeier i Barkevik Bruk. Sammen med Setra vil vi drive utviklingen i nært samarbeid med kundene våre og på den måten skape fortsatt vekst og økt konkurransekraft i hele verdikjeden.

Barkevik Bruk vil bli drevet som et selvstendig datterselskap innenfor Setra-konsernet under det nye navnet Setra Barkevik AS. Eivind Funnemark fortsetter som administrerende direktør for bedriften og han vil være med i ledergruppen for Setras markedsorganisasjon.