Ikke mer fuktskader i ferdighus

Sintef Byggforsk rykker nå ut og presiserer at ferdighus ikke er mer utsatt for fuktskader enn andre typer bygninger. Snarere tvert i mot. 

Bakgrunnen for informasjonsaksjonen er en NTB-melding basert på en artikkel i tidsskriftet Gemini har resultert i en rekke artikler i media landet rundt med overskrifter som skremmer leserne med ”fuktige ferdighus”.

Seniorforsker/professor II, dr. ing. Tore Kvande er sterkt uroet over de feilaktige overskriftene og presiserer i en pressemelding at artikkelen gir feil inntrykk av tilstanden.

– Det er vår generelle oppfatning at typehussektoren baserer seg på godt kjente og kvalitetssikrede løsninger som gjerne er forankret i kvalitetsnormen Byggforskserien. De fleste byggskadene vi ser, skyldes avvik fra de kvalitetssikrede løsningene, skriver Kvande i pressemeldingen og konkluderer:

– Vår klare erfaring er at andre bygningstyper som ikke i samme grad baserer seg på dokumenterte løsninger, har mye større risiko for fuktskader enn såkalte typehus, avslutter han.