<p>– Det er kanskje et lite skritt for menneskeheten, men det er et stort skritt for Rælingen, sa ordfører Ståle Grøtte da han gravde ned grunnsteinen for Ravinen som blir Rælingen kommunes kombinasjonsbygg for helse og kultur i Fjerdingby sentrum. Foto: Rælingen kommune</p>Foto: Rælingen kommuneFoto: Rælingen kommuneIll. Spinn Arkitekter

Grunnstein er lagt for Ravinen i Fjerdingby

Onsdag 17. februar var det nedleggelse av grunnstein for det kommunale bygget Ravinen i Fjerdingby i Rælingen kommune.

Backe Romerike er totalentreprenør, arkitekt er Spinn Arkitekter og landskapsarkitekt er Bjørbekk og Lindheim. Ifølge en melding fra kommunen skal det også bli et nytt torg i området. Det var ordfører Ståle Grøtte som gravde ned grunnsteinen med gravemaskin på byggeplassen.

– Det er kanskje et lite skritt for menneskeheten, men det er et stort skritt for Rælingen, sa ordfører Ståle Grøtte da han gravde ned grunnsteinen for Ravinen som blir Rælingen kommunes kombinasjonsbygg for helse og kultur i Fjerdingby sentrum.

– Det er som å bo i en storby med så mange kraner og bygging på et sted, sa leder for byggekomiteen Jan Ole Enlid som gleder seg til Ravinen.

Rælingen kommune i Viken Fylkeskommune har i dag 18.600 innbyggere, kommunen har tilflytting og Statistisk sentralbyrå tror antallet innbyggere vil bli 2.500 flere i 2030. Det er store forventninger til at Ravinen skal bli en aktiv møteplass midt i Fjerdingby sentrum. Bygget skal stå ferdig i 2022. Det er også store forventninger til hele kommunens nye sentrum der det parallelt med bygging av Ravinen også bygges boliger og næringslokaler og ny Fjerdingby skole som er en grunnskole for 750 elever.

- I tillegg til bibliotek, ungdomsklubb, bandrom og kulturskole, blir det nye lokaler for tjenester som helsestasjon, barnevern og pedagogisk psykologisk tjeneste i Ravinen. Det vil også være legesenter og fysioterapi i det nye bygget. Ravinen vil tilby tjenester og tilbud for helse og kultur samlet på ett sted og bli en aktiv møteplass for innbyggere og besøkende i alle aldre, heter det i meldingen fra kommunen.

Grunnsteinen eller minneskrin et som skal være en tidskapsel var uten innhold den 17. februar.

– Den ble «gravd ned» som en symbolsk handling og så tar vi det opp etter seansen. Vi har god tid til å få fylt opp skrinet med diverse saker da selve skrinet skal ligge i gulvet i en ramme med en glassplate over slik at det blir synlig når bygget står ferdig, informerte prosjektleder Trond Dahl. Det jobbes fremdeles med hva som skal være i minneskrinet og det er kultursjef Rune Thieme som koordinerer dette.