Skanska håper å dra veksel på eksisterende sikkerhetskultur i bedriften for å sikre godt smittevern på sine prosjekter. Foto: Skanska

Skanska tilpasser RUH-systemet for smittevern

Skanska Norge har tilpasset sitt digitale system for rapporter om uønskede hendelser til å inkludere rapportering om anbefalte og pålagte smitteverntiltak på byggeplassen.

‒ Vi er opptatte av å følge opp både våre egne og myndighetenes krav og anbefalinger til smittevern ute i prosjektene. For å sørge for at vi når frem, lener vi oss på veletablerte kanaler, slik at terskelen blir lavest mulig, forteller HMS- og kvalitetsdirektør Peer Christian Anderssen i Skanska Norge.

I løpet av to dager har Skanska gått inn i RUH-systemet sitt, Synergi, og etablert en egen sakskategori i hendelsessystemet for smittevern. Her har alle gjeldende offisielle råd om smittevern blitt brukt til å utarbeide en liste over avvik og typer uønsket adferd, som for eksempel manglende håndvaskfasiliteter, uegnede arbeidsforhold eller nærkontakt mellom personer på jobb.

HMS- og kvalitetsdirektør Peer Christian Anderssen i Skanska Norge. Foto: Skanska

‒ Et velkjent grep når vi ønsker å lykkes med adferdsendring, er å bruke etablerte systemer. Derfor har vi flettet rådene fra Folkehelseinstituttet og våre egne bestemmelser inn i noe vi allerede er gode på, nemlig HMS-rapportering. Vi ønsker å bruke dette for å både se om vi har truffet med informasjonen vår om smitteverntiltakene i Skanska, samt å følge med på situasjonen. Det er ekstremt viktig for oss å treffe på balansen mellom godt smittevern og god drift i prosjektene, sier Anderssen.

Oppdateringen i systemet er allerede rullet ut, og Anderssen forteller at de ansatte informeres om nyheten i løpet av onsdag ettermiddag og kveld.