Mandag var det offisiell åpning av Sørumsand stasjon. NRC Group har stått for betydelige oppgraderingsarbeider. Foto: NRC Group

NRC i mål med Sørumsand stasjon

Mandag ble Sørumsand stasjon åpnet igjen etter ett år med betydelige oppgraderingsarbeider.

I dag ble prosjektet ble anlegget overlevert i henhold til både tid og kvalitet til Bane NOR, melder NRC Group. 

Arbeidet som er blitt gjennomført er forlengelse og oppgradering av plattformen ved spor en, ny plattform er bygget ved spor tre, og mellomplattformen ved spor to har blitt revet.

Det er også etablert en undergang for passasjerene under sporene med heis slik at tilgangen blir enkel for blant andre rullestolbrukere og barnevogner.

Høy kompleksitet og kort byggetid
- Sørumsand stasjon har vært et spennende og samtidig veldig utfordrende prosjekt. Prosjektets kompleksitet og korte byggetid var faktisk en årsak til at enkelte entreprenører trakk seg i anbudsfasen. NRC Group i Norge mente vi skulle klare dette ved å bruke «hele verktøykassa», og prosjektet ble gjennomført som et arbeidsfellesskap mellom NRC Anlegg AS og NRC Bane AS. Og her står vi i dag med et godt gjennomført prosjekt og en meget fornøyd kunde, sier prosjektleder Tor Øyvind Andersen i NRC Bane AS i en melding.

God tone

Ifølge entreprenøren har det vært en god tone mellom dem og byggherren gjennom hele byggetiden, noe som har ført til at alle parter har lykkes i prosjektet.

- Vi har møtt noen utfordringer underveis, som gjorde at vi og byggherre i samråd omprosjekterte deler av kulverten slik at flere av konstruksjonene kunne bygges på samme tid. Siden vi her har jobbet på tvers av fagdisipliner, kunne vi faktisk bruke vår lange erfaring med kaibygging i prosjektet. Takkonstruksjonen i kulverten ble nemlig bygget som et kaidekke. Dette sørget for at vi klarte faseomleggingen 3. juni og nå ruteomleggingen 15. desember, sier Andersen i meldingen. 

110 millioner

Da NRC Group inngikk Sørumsand-kontrakten med Bane NOR for litt over ett år siden, ble det meldt at verdien lå på på 110 millioner kroner.