Illustrasjonsfoto

Grunnvannet sank syv meter på Bybane-prosjekt

I sommer førte sprekker, som man oppdaget i forbindelse med sprengning i fjellet, til at grunnvannet i Fyllingsdalen sank inntil syv meter, og at Bybane-prosjektet måtte ta en pause på vei gjennom Løvstakken.

Det er NRK Hordaland som forteller om den problematikken man støtte på. Etter å ha sprengt seg flere hundre meter inn i fjellet støtte man plutselig på et problem. Marti Tunnel Norge, som driver tunnelen, henviser til byggherren for uttalelser.

– Akkurat da vi skulle avvikle sommerferie, kom vi inn i en sone med mer vann enn vi setter pris på, sier informasjonsrådgiver Rune Jenssen i Bybanen utbygging til NRK.

– Vannet rant inn fra årer i fjellet ettersom vi drev tunnelen. Vi måtte tilbake og tette hvert hull for å få stoppet det, legger han til.

NRK melder at det ligger flere hus over området hvor det sprenges, men man har foreløpig ikke sett noen setningsskader på disse.

Byggherren forteller at en våt sommer hjalp til med å raskt fylle opp grunnvannstanden igjen. Samtidig ble det en stopp i sprengningene i et par uker mens man tettet sprekkene i tunnelen.