Illustrasjonsfoto

DiBK inviterer til dialogmøte om digitale verktøy i byggevarehandelen

Direktoratet for byggkvalitet inviterer byggevarehandelen til å gi innspill på hvordan direktoratet gjennom digitale verktøy kan bidra til at boligeiere pusser opp mer energi- og miljøvennlig.

Direktoratet for byggkvalitet har fått en tydeligere rolle som kompetansesenter innenfor bolig- og byggkvalitet.

- Vi vet at boligeiere bruker store summer på å pusse opp boligene sine. Det er forventet at vi kommer til å pusse opp for 80 milliarder kroner bare i år ifølge Prognosesenteret. Men mye blir benyttet til oppussing som ikke øker den tekniske kvaliteten på byggene. Den enkelte eiers ønske om hva de skal pusse opp er ofte ikke er i samsvar med det som er ønskelig fra et samfunnsøkonomisk perspektiv, sier senioringeniør Ingunn Marton i DiBK.

Direktoratet ønsker å bidra til at eksisterende boliger blir mer bærekraftige både for dem som bor i byggene og for samfunnet.

- Vi ønsker derfor innspill på hvordan direktoratet kan stimulere til å utvikle verktøy som gjør det enklere for boligeiere og håndverkere å ta gode energi- og miljøvalg ved oppussing.

DiBK inviterer til dialogmøte om digitale verktøy i byggevarehandelen torsdag 6. september klokken 14 i DiBKs lokaler i Oslo. Hensikten med møtet er å finne ut hvordan DiBK gjennom digitale verktøy kan bidra til at boligeiere pusser opp mer energi- og miljøvennlig.

Etter dialogmøte er planen å utlyse en idekonkurranse om gjennomføring av et eller flere pilotprosjekt(er) innen digitalisering som vil gjøre det enklere for boligeiere å ta disse valgene.